Silu00 8 Napisano 24 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Cześć. Szukam telefonu, który zastąpi mi poczciwego średniaczka, czyli Honora 7 lite/5c. Z telefonu jestem zadowolony, szukam czegoś w podobnej klasie, tyle że bardziej "dzisiejszego" Główny minus Honora, to mało pamięci wbudowanej bez możliwości przeniesienia apek na kartę zewnętrzną. Główny plus, to długa praca na baterii i płynność nawet po paru latach bez resetu. Tych rzeczy szukam w nowym telefonie. Budżet pojemny, ale nie wydaje mi się, że telefony do moich potrzeby kosztują specjalnie dużo. Nie jestem power userem, nie zależy mi na zjawiskowym aparacie i innych bajerach, nie gram w gry na telefonie. Czasem odpalam parę aplikacji na raz, np Nawigacja + Yanosik + Muzyka po bluteooth. Obecny Honor doskonale sobie z tym radził, więc przypuszczam, że każdy nowszy telefon podobnie. Zależy mi na: - solidnej baterii - płynności działania - diodzie powiadomień (ewentualnie Moto Display) Myślałem np o Moto G8 Power. Dzięki za propozycje Edytowane 24 Listopada 2020 przez Silu00 Cytuj Link to post Share on other sites
Silu00 8 Napisano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Ok, to może konkretniej. Zdecydowałem się na Realme 7 (4/64GB), wersja z mniej RAM, bo i tak nie gram w gry. Myślałem jeszcze o Redmi Note 8 Pro, ale to jest telefon o rok starszy, więc wydaje mi się, że będzie miał krócej wsparcie. Jakieś opinie? Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 4gb ram w 2020 to nieporozumienie Cytuj Link to post Share on other sites
Silu00 8 Napisano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Czy ja wiem. Wiadomo, że lepiej mieć więcej, ale 4GB powinno być w porządku do normalnego użytkowania i sensownego multitaskingu, wyłączając bardziej wymagające gry. Obecnie mam 2GB i da się wytrzymać Jeszcze nic sobie nie kupiłem, obniżki ominęły Realme 7, pewnie za świeży model. Żonie za to kupiłem solidnie przeceniony Redmi Note 8 do 599zł z oficjalnego sklepu Xiaomi. Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Ostatnio zamówiłem na prezent mamie Realme 6 4/64 za 600 zł na promocji w Eurortvagd i pierwsze wrażenie wywarł bardzo dobre. Zamówiłem jeszcze Realme 7 6/64 dla taty, ale on dopiero dojdzie w przyszłym tygodniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Silu00 8 Napisano 28 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Ostatecznie zamówiłem Realme 7, ale jednak w wersji 6GB Ram zamiast 4. 70zł różnicy to nic, a zawsze mniejsze prawdopodobieństwo ubijania apek w tle lub zamulania po jakimś czasie. Obecny Honor 7 Lite ze swoimi 2GB akurat nie zamula, ale apki wygasza dość agresywnie, co czasem wkurza. Dzięki za odpowiedzi w temacie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts