Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

Mam problem z migającą na zielono diodą FLBK. Nie mogę przez nią uruchomić komputera. Jeśli zaś odłącze na jakiś czas komputer od prądu to dioda przestaje migać i co za tym idzie komputer znów mogę uruchomić. Wychodzi na to że jeśli nie używam komputera to muszę go za każdym razem odłączać od prądu. Co może powodować ten problem ? Płyta główna to Asus P8Z77-I DELUXE.

Dzięki

Edytowane przez irek83
Link to post
Share on other sites
36 minut temu, BlackCoffe napisał:

Podaj specyfikację swojego kompa wraz z marką i mocą zasilacza. 

MOBO: P8Z77-I DELUXE 
CPU: Intel Core i5-3570K  
RAM: Kingston HyperX Genesis 8GB DDR3 1600 2x4GB 
GPU: NVIDIA GTX 770 Reference GK104 
SSD: 2x Samsung 840 PRO
PSU: Silverstone Strider SFX Gold 450W 

Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, BlackCoffe napisał:

Wymień bateryjkę BIOS płyty. 

Bateria wymieniona, wszystkie sterowniki i bios najnowszy wgrany, wszystkie kabelki podociskane, ale nic z tego. Sytuacja się nie zmieniła.

Edytowane przez irek83
Link to post
Share on other sites

Nic, pojawił się sam. Zanim zorientowałem się żeby odłączyć go od prądu, to użyłem clear CMOS i bateryjkę wyciągnąłem chyba. Później już zawsze odlaczalem go od prądu żeby nie mieć problemu z rozruchem. Tylko tak myślę teraz, że jak ciągle będę tak robił to może coś w końcu poważniejszego się wydarzyć. Szukałem w necie rozwiązania i nic.

Link to post
Share on other sites

Może wiesz czy nie ma jakiegoś narzędzia, które diagnozuje anomalie na płycie głównej ? Nie mam możliwościami sprawdzenia na innym setupie.

Kurcze, ale z drugiej strony jak uruchomię komputer to nie zaobserwowałem żadnych problemów, wszystko śmiga stabilnie. 

Link to post
Share on other sites
W dniu 24.11.2020 o 21:05, BlackCoffe napisał:

Dlatego napisałam, że coś nie tak jest z płytą.

Ok, chyba pozostało mi z tym żyć i tyle.

Może wiesz co trzeba odznaczyć w biosie żeby po podkręceniu procesora rdzenie gdy nie potrzebują pełnej mocy same schodziły z taktowania ?

Mimo że nic nie robię to mam cały czas 4322MHz

Dzięki

Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...