bartoszeQ 0 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Posiadam płytę główną Gigabyte b550 Aourus Elite. Chciałem zamontować chłodzenie AiO od BeQuiet Pure Loop 280 ale nie wiem gdzie mam podpiąć kable od niego. Chłodzenie ma dołączona przejściówkę na dwa wentylatory ale nie wiem gdzie mam ją wpiąć. Na płycie mam CPU Fan CPU OPt i Sys fan. W które miejcie mam ją wpiąć? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Z manuala CPU_OCT: 5) CPU_OPT (Water Cooling CPU Fan Header)The fan header is 4-pin and possesses a foolproof insertion design. Most fan headers possess a foolproof insertion design. When connecting a fan cable, be sure to connect it in the correct orientation (the black connector wire is the ground wire). The speed control function requires the use of a fan with fan speed control design https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b550-aorus-elite-ax_e.pdf Edytowane 11 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
bartoszeQ 0 Napisano 11 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Dzięki rzeczywiście wszystko było w instrukcji. Teraz mam drugi problem. Po uruchomieniu komputera wyskakuje mi komunikat ,, przygotowywanie automatycznej naprawy'' Komunikat ten stoi już tak z 10minut i nic się nie dzieje. Dodam że procesor to Ryzen 5 5600x. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Musisz nowy system postawic:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts