Skocz do zawartości

1080ti w 2020r

Recommended Posts

Jak wszyscy zauważyli. Ceny kart graficznych poleciały w kosmos. Po chwilowych wyprzedażach kiedy można było dostać 2070 super za 1600zl. Teraz ceny wróciły do tego co było jeszcze w maju. 2070 super od 2tys w górę.

Biorąc pod uwagę że taki stan rzeczy będzie nam jeszcze długo towarzyszył, zwraca się z pytaniem.

Czy warto wybrać na rok GTX 1080ti którego ceny zaczynają się od około 1400zł?

Warto jak najbardziej, sam mam GTX1080Ti i każda gra na nim dobrze działa, jest na poziomie RTX2070 Super.

za 1000 zł możesz kupić nowego GTX1660Super na przeczekanie, ale będzie 2x słabszy od GTX1080Ti

myślę że w zakupie GTX1080Ti kluczowe będzie czy posiada jeszcze gwarancję, w razie niespodzianek.

Mam aktualnie GTX 1660 super ale ta konfiguracja dosłownie zabija tą kartę.

Padło więc na Asus strix 1080ti OC.

Karta na gwarancji jeszcze 3 miesiące.

Zależy mi bardzo na ciszy, a ten malutki palit 1660 super z 1 wentylatorem ma już mega ciężko.

Na tych całych RT jakoś szczególnie mi nie zależy. Aktualnie testy pokazują że jeszcze daleka droga zanim to będzie działać w miarę sensownie.

Cały czas użytkuję Aorus 1080 ti, czekając na dostawę 3080. Mogę poczekać jeszcze bardzo długo. Do 3440x1440 to idealna karta. Jedynie z Metro Exodus miałem kilka spadków poniżej 60 FPS, ale to bardzo słabo zoptymalizowana gra, zwłaszcza w lesie z wilkami.

Reszta wszystko ciągnie, a mój monitor to plus 1/3 więcej pikseli.

a gdzie w moim poscie znalazles jakiekolwiek sugerowanie ze twierdze ze w dniu premiery byla odpowiednia do 4k?

Proszę bardzo - dla ułatwienia wytłuszczone i powiększone

ja mam gtx 1080 ti teraz no i karta b dobrze sobie radzi ale jedynie w fhd ultra i qwhd wysokie, do 4k jest za slaba 

4k nie jest tutaj tematem rozważań.

Zgadzam się że to dobre GPU do 1440p które w porównaniu z FHD, to niebo a ziemia.

Więc to może być dobra alternatywa dla tych co szukają mocnej karty za niewielkie pieniądze.

Gry nawet na średnich robią wrażenie. Na wysokich/ultra gdzie się da to już będzie super.

P.s ile można wziąć teraz za GTX 1660 stormx OC bez gwarancji?