Skocz do zawartości

Silverstone i PSU do 2x GTX 560 Twin Forz II and chłodziwo na I7

Recommended Posts

Witajcie, mam do kupienia bardzo ale to bardzo ładną obudowę mianowicie FORTRESS FT02. Jak się zorienujecie w temacie to zobaczycie,że ma ona jakieś inne mocowanie mobo. Moje pytanie dotyczy tego, czy moje podzespoły po prostu mi się w niej zmieszcza.

1. 2 dyski 3,5cala

2. SSD 2,5cala

3. 2x GTX 560 Ti Twin ForzII w SLI

4. Duuże chłodzenie jakieś

5. Asrock 4 Extreme czy jakoś tak

6. Dwa napędy - DVD i BR

7. Proc

8. 8GB ramu być może z jakimiś radiatorami na wierzchu.

Sprawdzi się ta buda? Zmieści mi się to?

Będę musiał wymienić te standardowe wentyle w niej na cichsze/lepsze? Jaki to koszt?

Kolejna sprawa to PSU do tego zestawu. OC proca a w przyszości także kart graficznych będzie i to nie małe.

Chcę coś co będzie wydajne, w miarę ciche i opłacalne.

Tak sobie myślę,że odpinane kable mogłoby mieć.

No i jeszcze pozostaje sprawa chłodziwa. Chcę coś wydajnego, cichego i nie tak monsturalnego jak to od Bequiet. Na proca 2600k i na mobo ASrocka.

Tutaj polecono mi Armageddon + Enermax UCTB - dobre rozwiązanie czy nie?

Komp będzie chodził przez długie godziny a OC chcę na wysokim poziomie mieć.

Z tym OC to może jeszcze coś dopowiem. O OC nie mam żadnego pojęcia. Proca podkręci mi informatyk (znając zycie to nie będzie mu się chciało siedzieć i kręcić do oporu) a potem będę "dokręcał" za pomocą Was, kolegów z forum. Także to OC może aż takie extremalne nie będzie.

Buda się sprawdzi a to mnie bardzo cieszy :)

Czy to, w jaki sposó montuje się mobasa w niej w czymś przeszkadza?

Co do chłodziw proca oraz PSU'ów :) Podawajcie mi dobry sprzęt ale wiele alternatyw.

Dlaczego? Dlatego,że dam ogłoszenia kupna i będę bacznie obserował aukcje i komisy. Mam na zakup zasilatora ok. 2 tygodni więc będę szukał albo extra promocji nowej sztuki albo lekko używanej sztuki.

Czy to, w jaki sposó montuje się mobasa w niej w czymś przeszkadza?

wręcz przeciwnie

Co do chłodziw proca oraz PSU'ów Podawajcie mi dobry sprzęt ale wiele alternatyw.

Archon to obecnie najwydajniejszy schładzacz na rynku i do tego bardzo szczupły, inne bardzo wydajne:

Thermalright Silver Arrow lub Venomous X

Noctua NH-D14

Prolimatech Megahalems lub Mega Shadow lub Super Mega + wentylator SilverStone AP121 lub Enermax Magma lub Scythe Gentle Typhoon