Under5 1 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witajcie, mam do kupienia bardzo ale to bardzo ładną obudowę mianowicie FORTRESS FT02. Jak się zorienujecie w temacie to zobaczycie,że ma ona jakieś inne mocowanie mobo. Moje pytanie dotyczy tego, czy moje podzespoły po prostu mi się w niej zmieszcza. 1. 2 dyski 3,5cala 2. SSD 2,5cala 3. 2x GTX 560 Ti Twin ForzII w SLI 4. Duuże chłodzenie jakieś 5. Asrock 4 Extreme czy jakoś tak 6. Dwa napędy - DVD i BR 7. Proc 8. 8GB ramu być może z jakimiś radiatorami na wierzchu. Sprawdzi się ta buda? Zmieści mi się to? Będę musiał wymienić te standardowe wentyle w niej na cichsze/lepsze? Jaki to koszt? Kolejna sprawa to PSU do tego zestawu. OC proca a w przyszości także kart graficznych będzie i to nie małe. Chcę coś co będzie wydajne, w miarę ciche i opłacalne. Tak sobie myślę,że odpinane kable mogłoby mieć. No i jeszcze pozostaje sprawa chłodziwa. Chcę coś wydajnego, cichego i nie tak monsturalnego jak to od Bequiet. Na proca 2600k i na mobo ASrocka. Tutaj polecono mi Armageddon + Enermax UCTB - dobre rozwiązanie czy nie? Komp będzie chodził przez długie godziny a OC chcę na wysokim poziomie mieć. Z tym OC to może jeszcze coś dopowiem. O OC nie mam żadnego pojęcia. Proca podkręci mi informatyk (znając zycie to nie będzie mu się chciało siedzieć i kręcić do oporu) a potem będę "dokręcał" za pomocą Was, kolegów z forum. Także to OC może aż takie extremalne nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 buda się sprawdzi jak najbardziej na PSU polecam Seasonic X-660 na schładzacz CPU thermalright archon Cytuj Link to post Share on other sites
Under5 1 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Buda się sprawdzi a to mnie bardzo cieszy Czy to, w jaki sposó montuje się mobasa w niej w czymś przeszkadza? Co do chłodziw proca oraz PSU'ów Podawajcie mi dobry sprzęt ale wiele alternatyw. Dlaczego? Dlatego,że dam ogłoszenia kupna i będę bacznie obserował aukcje i komisy. Mam na zakup zasilatora ok. 2 tygodni więc będę szukał albo extra promocji nowej sztuki albo lekko używanej sztuki. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Czy to, w jaki sposó montuje się mobasa w niej w czymś przeszkadza? wręcz przeciwnie Co do chłodziw proca oraz PSU'ów Podawajcie mi dobry sprzęt ale wiele alternatyw. Archon to obecnie najwydajniejszy schładzacz na rynku i do tego bardzo szczupły, inne bardzo wydajne: Thermalright Silver Arrow lub Venomous X Noctua NH-D14 Prolimatech Megahalems lub Mega Shadow lub Super Mega + wentylator SilverStone AP121 lub Enermax Magma lub Scythe Gentle Typhoon Cytuj Link to post Share on other sites
cris1992r 36 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) http://www.ceneo.pl/8468455 http://allegro.pl/enermax-modu87-600w-najcichszy-okazja-i1685568259.html Edytowane 2 Lipca 2011 przez cris1992r Cytuj Link to post Share on other sites
Under5 1 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Co do tej mocy... ludzie,przecież to i7 + 2x GTX 560. 750WAtówki to minimum... no chyba,że się mylę. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Co do tej mocy... ludzie,przecież to i7 + 2x GTX 560. 750WAtówki to minimum... no chyba,że się mylę. każdy z ww. zasilaczy poradzi sobie z nim śpiewająco Cytuj Link to post Share on other sites
Under5 1 Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) be quiet StraightPower E7-CM 680W Taki PSU styknie? Edytowane 6 Lipca 2011 przez Under5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts