korniszon6 0 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Witam , chciałbym poprosić użytkowników tego forum o pomoc w stworzeniu zestawu. Zastosowanie komputera : Praca biurowa, excele, maile, czasami by obejrzeć jakiś film, czy mieć konferencje na zoomie itd. Kopiuje/ przechowuje dużo plików. · Rozdzielczość mojego monitora i model : 2 monitory - oba 27 cale· Maksymalna kwota na komputer : 3500 ( najlepiej coś koło 2500-3000)· Kiedy zamierzam kupić komputer? : dzisiaj· Których części potrzebuję : wszystkich , oprócz Windowsa, myszki i klawiatury itd.Czego oczekuję od podespołów.1) Procesor: i7 - jakiś z tańszych2) Dyski: Potrzebuje 1 dysku SSD 1TB, 1 dysku HDD 4TB, 1 dysku HDD 2TB3) Obudowa: Koniecznie potrzebuje USB z przodu, minimum 4. Najlepiej jakaś obudowa z wyciszającymi panelami/gąbkami4) Zasilacz: Jakiś cichy, i tak to będzie głownie praca biurowa5) Karta graficzna - jakaś tańsza, ale tak by bez problemu dało się pracować na 2 monitorach, ten komputer nie będzie służył do gier· Inne :Zależy mi by komputer był cichyCzy będę podkręcać sprzęt? : NieZestaw będzie kupowany do pracy w firmie, będę wybierał opcję żeby złożyli go w sklepie, jako że to nie będzie mój komputer, ani jakoś specjalnie to nie moje zadanie Cytuj Link to post Share on other sites
warownia1 0 Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 (edytowane) Jeśli to faktycznie mają być excele maile i zoomy, to najnowszy procesor i7 i dedykowana karta graficzna to gruba przesada a starych się nie opłaca. Spokojnie wystarczy i3-10100 lub i5-10400 ze zintegrowaną kartą graficzną. Za to pieniądze bym zainwestował w szybkie dyski ssd nvme. Edytowane 23 Października 2020 przez warownia1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts