tyndramare 2 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam Chciałbym wiecieć czy z modowaniem Asusa 6950 DirectCU II 2GB lub 1 gb są problemy. Czy ktoś wykonywał taką operacje? I czy istotną różnicą jest branie 2 Gigowej od 1 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) ]Flashowanie BIOS'a wiąże zawsze się z podwyższonym ryzykiem. Niektóre karty mają przycisk dual bios, nie wiem jak z tym modelem. Na pclab.pl udało im się odblokować. Edytowane 30 Czerwca 2011 przez Akker Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jeżeli chcesz się bawić o odblokowywanie, to tylko i wyłączenie wersja 2GB. Są spore szanse, że Ci się uda. Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Pozwolę dodać sobie moje 5gr moze nie mam racji a może mam. Czy teraz przypadkiem tych kart z dwoma biosami juz w sklepach nie ma? Jsli tak to modowanie można uznać za duze ryzyko, bo wtedy gdyby byl zły bios i karta nie wstała to co wtedy? Czy to nie działało tak ze jak sie miało dwa biosy to nawet gdyby próba modowanie nie udała sie to wtedy odpalał sie ten drugi Bios? Teraz juz kart z dwoma biosami nie ma raczej na pewno w sklepach. Oczywiście wersja 1Gb tez sie odblokowywała, nie tylko 2GB Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 DC II nie ma 2 biosów... przełącznik na karcie służy do zmiany trybu pracy DVI Cytuj Link to post Share on other sites
alfarome 2 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 bo wtedy gdyby byl zły bios i karta nie wstała to co wtedy? Dlatego jest back-up oryginalnego biosu i karta zapasowa pod PCI lub integra. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts