lukcio35 1 Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 (edytowane) Posiadam obudowę jak w temacie,która ma na froncie 3 wentylatory RGB i z tyłu 1 wentylator RGB.Obudowa nie ma żadnego suwaka do regulacji obrotów wentylatorów.By ustawić konkretny profil dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy zainstalowałem oprogramowanie Asus AI Suite 3.Po uruchomieniu oprogramowania Asus AI Suite 3 w oprogramowaniu wybrałem Fan Xpert 4 Core/Performance and Power Saving Utilities.Tam mogę ustawić lub załadować wybrany tryb pracy wentylatora CPU i wentylatorów obudowy.Wybieram Load Profile,profil Silent i klikam Load.Niestety jest chyba problem,bo po wybraniu profilu Silent dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy nie słychać by w obudowie wentylatory działały w trybie Silent. Jak mogę w posiadanej obudowie za pomocą oprogramowania ustawić tryb pracy wentylatora CPU i wentylatorów obudowy tak by wszystkie wentylatory działały w trybie Silent? Edytowane 16 Października 2020 przez lukcio35 Cytuj Link to post Share on other sites
Ankelos 5 Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Jak maja ciągle być w trybie Silent to chyba najlepiej w biosie i tam też ustawić krzywą w taki sposób żeby nie było ich słychać. Oczywiście jeżeli podpiąłeś ten kontroler pod 4 pin na płycie. Cytuj Link to post Share on other sites
lukcio35 1 Napisano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Odnowię temat W BIOS posiadanej płyty głównej Asus Prime B450-PLUS z najnowszym BIOS, jak wejdę w Q-Fan Control mam pokazaną krzywą dla CPU i krzywa dla wentylatorów obudowy,ale jak wybieram profil Silent,to nie mogę zmienić ustawień krzywej by dostosować ją do wybranego profilu.Mogę zmienić krzywą wybierając profil Manual.Jak wybieram profil np: Silent to nie mogę wybrać Apply,bo jest jakby nieaktywny i działa tylko po wybraniu profilu Manual. W ustawieniach zaawansowanych IOS ustawiłem dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy tak by działały z profilem Silent i po zatwierdzeniu ustawień wydaje mi się,że wentylator CPU i wentylatory obudowy nie przechodzą w tryb działania dla profilu Silent Jak i co ustawić w BIOS tak by wentylator CPU i wentylatory obudowy działały w trybie Silent? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts