Skocz do zawartości

Silentiumpc regnum rg6v evo rgb ustawienie profilu wentylatorów

Recommended Posts

Posiadam obudowę jak w temacie,która ma na froncie 3 wentylatory RGB i z tyłu 1 wentylator RGB.Obudowa nie ma żadnego suwaka do regulacji obrotów wentylatorów.By ustawić konkretny profil dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy zainstalowałem oprogramowanie Asus AI Suite 3.Po uruchomieniu oprogramowania Asus AI Suite 3 w oprogramowaniu wybrałem  Fan Xpert 4 Core/Performance and Power Saving Utilities.Tam mogę ustawić lub załadować wybrany tryb pracy wentylatora CPU i wentylatorów obudowy.Wybieram Load Profile,profil Silent i klikam Load.Niestety jest chyba problem,bo po wybraniu profilu Silent dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy nie słychać by w obudowie wentylatory działały w trybie Silent.

Jak mogę w posiadanej obudowie za pomocą oprogramowania ustawić tryb pracy wentylatora CPU i wentylatorów obudowy tak by wszystkie wentylatory działały w trybie Silent?

Edytowane przez lukcio35

Odnowię temat

W BIOS posiadanej płyty głównej Asus Prime B450-PLUS z najnowszym BIOS, jak wejdę w Q-Fan Control mam pokazaną krzywą dla CPU i krzywa dla wentylatorów obudowy,ale jak wybieram profil Silent,to nie mogę zmienić ustawień krzywej by dostosować ją do wybranego profilu.Mogę zmienić krzywą wybierając profil Manual.Jak wybieram profil np: Silent to nie mogę  wybrać Apply,bo jest jakby nieaktywny i działa tylko po wybraniu profilu Manual.

W ustawieniach zaawansowanych IOS ustawiłem dla wentylatora CPU i wentylatorów obudowy tak by działały z profilem Silent i po zatwierdzeniu ustawień wydaje mi się,że wentylator CPU i wentylatory obudowy nie przechodzą w tryb działania dla profilu Silent

Jak i co ustawić w BIOS tak by wentylator CPU i wentylatory obudowy działały w trybie Silent?