Skocz do zawartości

Zaginęłą Agnieszka Miedziak

Recommended Posts

http://www.wykop.pl/artykul/796929/zaginela-agnieszka-miedziak/

Moja siostra zaginęła, i może choć przez to uda się coś zrobić.

I co tam czytamy ?

Wiadomością numer jeden jest taki oto opis zaginionej:

Aga jest studentką piątego roku prawa na Uniwersytecie Jagiellońskim, za dwa dni miała mieć obronę pracy....

To najbardziej charakterystyczna cecha zagininej - widoczna na pierwszy rzut oka i to po tym ją znajdą.

I to ma pomóc policji i innym w jej znalezieniu ? :o

Edytowane przez Kamerton

Przepraszam, ze sie wtrace, ale krew mnie zalewa, jak policja *STALE* (napisze to z duzych, bo to wola o pomste do nieba, to polskie gown*robstwo i bezmyslnosc) powoluje sie na jakies komunistyczne praktyki, ktore z *OBOWIAZUJACYM* prawem nie ma NIC WSPOLNEGO ! Podobnie, jak "mala szkodliwosc spoleczna czynu" prokuratur... TE CZASY (BEZPRAWIA) DAWNO MINELY !

Cytuje: "jednak brak większych poszlak opóźnia wszczęcie poszukiwań"

Rozumiem, ze policja laskawie powiedziala, ze "czekamy 48h", "brak poszlak zaginiecia" i PODOBNE PIERDOLY. Ten, kto tak sie wypowiada - ma prawo byc pociagniety do ODPOWIEDZIALNOSCI ZA ODSTAPIENIE OD CZYNNOSCI SLUZBOWYCH !

Wy zglaszacie zaginiecie - I TO JEST POSZLAKA ! Policji zas*ana praca jest to SPRAWDZIC.

Nie chce mi sie szukac w kodeksach, ale z pewnoscia znalazlbym dosyc szybko przepisy potwierdzajace j.w.

Smutne jest to, ze policja - ktora ma przyjmowac zaginiecia i je sprawdzac, sama stawia sie na dzien dobry w roli prokuratury (brak poszlak) i sadu (wydawanie wyrokow, bo tym jest niewszczecie postepowania NATYCHMIAST). Naciskajcie na policje, ile wlezie ! Poszukajcie tych przepisow !

Ja jestem za leniwy na grzebanie się w kodeksie, idąc po najmniejszej linii oporu:

Policja

ITAKA

Edit:

No tak, chyba pora brać coś na uspokojenie:

"Sprawa została zgłoszona na policję, jednak brak większych poszlak opóźnia wszczęcie poszukiwań".

Nie wszczęcie, a ukierunkowanie!

Nie mam żadnych sensownych porad (bo nikt niczego nowego tu nie odkryje) i mieszkam w zupełnie innym miejscu, nie mniej życzę by siostra odnalazła się zdrowa.

Edytowane przez alfarome
Gość D.A.K

Mi, po zapoznaniu się z tematem przyszedł czas na refleksję:

Ogląda się, czyta o podobnych sprawach i człowiek sobie myśli, że mnie to nie dotyczy. Proszę, jak wszystko jest blisko wokół nas - każdego dnia, to my możemy potrzebować pomocy od innych.

To nie śmieszne, raczej smutne ...

Smutne a nawet TRAGICZNE jest to jak opisali zaginioną ci co ją szukają.

Jakby napisali:

...zaginiona lubi pomidorową i bitki wołowe w sosie chrzanowym...

to by tak samo było głupio i nieskutecznie jak ten ich opis zaczynający się od tego, że jest studentką.

Widocznie niektórym studia nadal kojarzą się z tak wielką nobilitacją społeczną, że uważają to za aż tak wielki dopust Boży - prawie jak wniebowstąpienie.

:pajac:

Edytowane przez Kamerton
  • 1 miesiąc temu...