Matrys 0 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Cześć. Zastanawiam się nad zakupem jakiś głośników 2.0, które miałyby stać na biurku. Wymiary biurka to: szerokość 135cm, głębokość 65cm. Jeśli chodzi o brzmienie to kierowałbym się w stronę czegoś na wzór microlabów solo 7c. Muzyka jakiej słucham to w głównej mierze metal oraz rock. Na głośniki mogłbym przeznaczyć 600zł. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 No to dlaczego nie Solo 7c? Do czego będziesz podlaczal? Cytuj Link to post Share on other sites
Matrys 0 Napisano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2020 No to dlaczego nie Solo 7c? Do czego będziesz podlaczal? Póki co integra, ale planuję szybko gdzieś dorwać aim sc 808. A te solo 7c nie będą się marnowały stojąc na biurku? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Nie, dlaczego, zostaw im tylko trochę miejsca z tyłu. Cytuj Link to post Share on other sites
małyKrzysio 3 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Nie, dlaczego, zostaw im tylko trochę miejsca z tyłu. A ja bym postawił na Edifiera, który ma otwór basowy z przodu i można go dosuwać do ściany bez pogorszenia tonów niskich. Masz R1600 III lub R2600, w tym drugim jest więcej basów, w pierwszym bardziej punktowy. Za 600 zł R1600 będziesz miał nowy, R2600 używany. Solo 6c lub 7c mogą brzmieć bardzo dobrze, ale musisz mieć ze 30 cm od ściany, no i to nie są głośniki bliskiego pola, musisz ich słuchać tak ze 2 metry odsunięty od nich, żeby dobrze brzmiały, Edifiery właśnie z bliska brzmią dobrze (1-1,2 metra) Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Z tymi 2 metrami to już teraz odjechales Cytuj Link to post Share on other sites
małyKrzysio 3 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Miałem Solo, ale mało popularną wersję 5c, Solo 6c odsłuchiwałem u kumpla i bawiliśmy sie w przenoszenie ich po całym pokoju i twierdzę, że naprawdę przystawione do ściany tyłem dudnią, a dodatkowo odległość od nich do słuchającego musi być zachowana spora. Teraz mam Edifiery R1600 III, ale odsłuchiwałem różne i porównywałem do Solo 5c. Solo 6c są dźwiękowo lepsze troszkę od Edifier R2600, ale tylko po poprawnym ustawieniu, jeżeli z bliska słuchamy i głośniki są dosunięte do ściany to Edifier lepszy. Choć różnice nie są wielkie. Solo 7c są większe, więc tym bardziej trzeba mieć do nich dystans. Swoje Solo 5c dałem siostrze, podłączyła je pod TV, 2,5 metra od nich siedzi, głośniki rozstawione po 1m z lewej i prawej TV i teraz dopiero brzmią super. Chcesz mieć dźwięk bez kompromisów jakościowych? Kup za te 800 zł dobre słuchawki : ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts