Skocz do zawartości

Modernizacja pod 2K

Recommended Posts

Przeznacznie: Granie w rozdziałce 2K

Budżet: Maksymalnie do 5-7K, ale im mniej tym lepiej.

Obecny PC:

Obudowa Corsair Carbide 400C (CC-9011081-WW)

Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W (SPC165)

Płyta główna MSI Z370 Tomahawk

Procesor Intel Core i3-8100, 3.6GHz, 6 MB, BOX (BX80684I38100)

Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 8 GB, 3200MHz, CL16 (F4-3200C16D-8GVKB)

Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1050 Windforce OC 2GB GDDR5

Monitor: Jeszcze nie mam, ale będzie to coś pokroju tego: 

https://www.morele.net/monitor-iiyama-gb3461wqsu-b1-5942409/

Jeśli chodzi o czekanie na jakieś premiery nowych modeli to nie ma problemu, mogę spokojnie poczekać nawet do nowego roku. Cały szkopuł w tym że chciałbym tego kompa zmodernizować jak najmniejszym kosztem, jednocześnie osiągajać zamierzony efekt - płynne granie w nowosci w 2K.

Wiem że nie na wszystkim zaoszczędzę, np grafika gdzie pewnie będzie to 3070/3080. W grę wchodzą tylko nowe części.

Tak tylko w ramach uściślenia to monitor jest osobnym budżetem, żeby nie było ;). To 5-7k jest tylko i wyłączenia na modernizację budy.

Mam wiele dylematów, czy zmieniać RAM na 3600? Czy może tylko dokupić 16GB tego samego typu? Czy iść w i9-9900, czy może i7 w zupełnosci wystarczy? Czy będę musiał zmienić zasilacz? Jakieś dwie propozycje np. minimalna i maksymalna mile widziane.

Po modernizacji chciałbym np. ponownie ograć RDR2 na full w 2K czy np CP2077.

Edytowane przez frytkiicola

No jak 5-7k bez monitora to RTX3080 lub RTX 3070 zobaczymy jak w testach będzie się sprawiał 3070. Jak Ci się bardzo nie śpieszy to bym poczekał na dostępność rtx3080 +  3070 jak będzie wyglądał zen3 + co się stanie z cenami intela wtedy. Wtedy pomysłimy czy nie lepiej przejść na Ryzena/nowe intele na lga 1200 np i5-10600k, czy droższy i7-9700k na Twoja płytę

Tak tylko w ramach uściślenia to monitor jest osobnym budżetem, żeby nie było ;). To 5-7k jest tylko i wyłączenia na modernizację budy.

Moim zdaniem w platformę nie trzeba inwestować.

Ja na starym I7 z sygnaturki gram komfortowo we WSZYSTKIE gierki.

Tak więc GPU najważniejsze.

Mam wiele dylematów, czy zmieniać RAM na 3600? Czy może tylko dokupić 16GB tego samego typu? Czy iść w i9-9900, czy może i7 w zupełnosci wystarczy? Czy będę musiał zmienić zasilacz? Jakieś dwie propozycje np. minimalna i maksymalna mile widziane.

Po modernizacji chciałbym np. ponownie ograć RDR2 na full w 2K czy np CP2077.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...