Skocz do zawartości

Z powodu nieoczekiwanego błędu systemu przywrócono domyślne ustawienia funkcji Radeon WattMan - zawieszanie komputera

Recommended Posts

Witam.

Od dwóch, trzech dni mam dziwny problem ze swoim komputerem. A mianowicie podczas gry w COD:Warzone bądź NBA 2K21 co jakiś czas ekran robi się czarny bądź biały i komputer się zawiesza i trzeba go resetować. Po resecie pojawia się komunikat w AMD Radeon Software o następującej treści: "Z powodu nieoczekiwanego błędu systemu przywrócono domyślne ustawienia funkcji Radeon WattMan". Pierwszy raz się z  czymś takim spotykam.  Raz to się dzieje po 5 minutach, a raz po godzinie grania i nie wiem już o co w tym chodzi. Jestem tym sfrustrowany i liczę na Państwa pomoc co można zrobić. Podaję specyfikację komputera.

Procesor: i5-4460
Karta graficzna: Radeon rx570 4gb
RAM: 8gb
Płyta główna: Gigabyte h81m-hd3
Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold

Prosżę o pomoc i pozdrawiam.

Witam.

Od dwóch, trzech dni mam dziwny problem ze swoim komputerem. A mianowicie podczas gry w COD:Warzone bądź NBA 2K21 co jakiś czas ekran robi się czarny bądź biały i komputer się zawiesza i trzeba go resetować. Po resecie pojawia się komunikat w AMD Radeon Software o następującej treści: "Z powodu nieoczekiwanego błędu systemu przywrócono domyślne ustawienia funkcji Radeon WattMan". Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Raz to się dzieje po 5 minutach, a raz po godzinie grania i nie wiem już o co w tym chodzi. Jestem tym sfrustrowany i liczę na Państwa pomoc co można zrobić. Podaję specyfikację komputera.

Procesor: i5-4460

Karta graficzna: Radeon rx570 4gb

RAM: 8gb

Płyta główna: Gigabyte h81m-hd3

Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold

Prosżę o pomoc i pozdrawiam.

Tez tak miałem na rx460 kiedyś i nic nie pomogło oprócz RMA

Przedwczoraj wieczorem wyciągnąłem kartę, przeczyściłem ją oraz wejście i popsikałem sprayem na styki i mam za sobą 45-grę w COD:Warzone i 45 minutowy mecz w Lola i nie było problemu. A wcześniej po 2-5 minutach była zwiecha. Niestety, problem powrócił. Dwa dni było dobrze. Wczoraj grałem i było ok, dziś rano grałem i było ok, a teraz dzieje się to samo. Co prawda nie wyskakuje już to powiadomienie, o którym pisałem, ale ekran robi się czarny, a gra się zwiesza. Nie wiem czy to wina płyty głównej czy co. Skoro wczoraj i dzisiaj rano było dobrze, to wykluczyłbym raczej kartę graficzną. Masakra.