bisior 0 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam. Jakiś czas temu mój poprzedni komp zacząć się sam wyłączać. Po prostu nagle pojawiał się komunikat windowsa o zamykaniu systemu i do widzenia. Po włączeniu, komp chodził troche i znowu się gasił. Potem już było tak, że parę sekund po samoczynnym wyłączeniu następowało samoczynne (!) włączenie komputera, mijało pare sekund i znowu wyłączenie i tak w kółko. Trzeba było wyłączyć zasilanie, bo inaczej taki cykl mógłby trwać bez przerwy Gdzieś wyczytałem, że wina jest po stronie płyty głównej, a konkrenie jakiegoś sterownika do zasilacza. Wymieniłem płytę główną, a wraz z nią całą resztę, tzn procek, grafikę i zasilacz. Dzisiaj odpaliłem nowy sprzęt, windows ładnie wykrył wszystkie nowe częsci, pochodził pół godziny i znowu się zaczął wyłączać. Po godzinie wyglądało to już tak, że po włączeniu kompa, chodzi jakieś 3 sekundy (ledwo monitor zdąży się załączyć) i się wyłącza, tym razem bez samoczynnego załączania. Wymieniłem wszystko za wyjatkiem obudowy. Czy to możliwe, aby było jakieś zwarcie lub coś podobnego przy przycisku POWER i to powodowało cały problem? Proszę o radę, bo na razie wygląda na to, że niepotrzebnie wymieniłem kompa Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wina leży po stronie obudowy na 100%.Ale za to masz nowego kompa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 odpal komputer odłacz te kabelki od obudowy i zobacz czy będzie dalej to samo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bisior 0 Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Pomogło - po odłączeniu kabelków komp chodzi normalnie, pewnie zwarcie przy przycisku power Dzięki i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts