fmkzx 0 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Witam ostatnio dokonałem zmian sprzętowych założyłem nowy procesor i5 10400, asrock z490 phantom Gaming Ramki g.skill Aegis 2x8gb 3200mhz i wszystko byłoby cacy ale od dwóch dni mam nietypowy problem przy włączaniu komputera system resetuje się 2 Razy wygląda to tak. Włączam kompa zaczyna się ładować pokazuje się napis asrock i możliwość przejścia do biosu itp i w tym momencie następuje reset kompa dzieje się tak 2 Razy zawsze w tym samym momencie poczym po tym drugim restarcie komputer normalnie dalej już się uruchamia. Sprawdziłem wszystko dyski, pamięć, procesor, grafika wszystko trzyma doskonałe temperatury, ramy trzymają taktowanie, procesor to samo, gierki działają po kilka godzin testowane i żadnych problemów Jedynym właśnie jest ten moment startu kompa a co jeszcze dziwniejsze nie dzieje się tak zawsze są momenty gdzie komp wstaje za pierwszym razem. Także co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Na laminacie mobo masz pewnie diody informujące o sprawdzaniu sprawności komponentów(ram, cpu itp). Zobacz czy któraś nie świeci przy startach pc. Może masz jakiś konflikt. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Postawiłeś system na nowo? Cytuj Link to post Share on other sites
fmkzx 0 Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Tak wszystko stawiałem na nowo i problem zaczął dziać się od niedawna właśnie wcześniej tego nie zauważyłem najlepsze że jakby tak było za każdym razem ale nie jest bywa tak że system wstanie na raz i to jest dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Panie a weź sprawdź wszystkie wtyczki od zasilania i sugnalu. Może tutaj jest problem. Coś jest nie dopięte i nie ma dobrego styku. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
fmkzx 0 Napisano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Jak wrócę z pracy to wezmę raz jeszcze wszystko odłączę i połączę na nowo zobaczymy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts