Skocz do zawartości

Czy da się podłączyć monitor Apple do PC ?

Recommended Posts

Myślę o Apple 27inch LED.

dać się teoretycznie da, monitor śmiga na miniDP, więc potrzebujesz DP lub miniDP w pececie, niemniej w specyfikacji piszą, że wymagany jest Mac OS X v10.6.4 lub nowszy, jak to się ma do rzeczywistości nie wiem

natomiast za cenę $1000 można mieć na prawdę profesjonalny monitor, powiedz do czego ci potrzebny taki sprzęt?

Zalegał mi taki na biurku w pracy i niestety sie nie dało. Od czasu do czasu uzywalem jako osobny komputer do PS i musze przyznac, ze dosc sredni sprzet. Martyca i odwzorowanie kolorow bardzo dobre ale szyba + masywna, błyszczaca ramka psuje caly efekt. Podobnie jak przedmowca, polecam zakup czegos innego. W podobnej cenie mozesz dostac bardzo dobry monitor.

Gość Kotecek

Zoura... pisałeś w innym temacie, ze już masz monitor z 2560x1440... Ale, żeby było pewnie i bez kombinowanie to może pecetowy monitorek... DELL U2711 (cenowo lepiej się to prezentuje i nie trzeba kombinować) lub jak masz bardzo duży budżet to jeszcze większy z większa rozdzielczością (w tym wyższym pionem) - 2560x1600 DELL U3011. Jakoś mam słabość do DELL'a :)

Gość Kotecek

Niestety nie posiadam monitora tej klasy :( Tam w linku na Ceneo są dość obszerne komentarze użytkowników. Nie wiem na ile autentyczne. Ale największym minusem tego typu sprzętu jest mały rozmiar plamki. Ale skoro już siedziałeś przy tego typu monitorze to pewnie Ci to nie przeszkadza.

Jak ten dell 2711 wypada w praktyce, szczególnie w porównaniu do wspomnianego monitora apple ?

a do czego chcesz go używać?

bo w zgadywankę się nie będziemy bawić

U2711 ma swoje wady, między innymi reversed ghosting, który imo dyskwalifikuje go jako multimedialny, a szkoda bo ma całkiem niski input lag

• 1 miesiąc temu...

a jak coś z tej półki do prywatnego zastosowania, to ja nieśmiało zasugeruje ASUS PA246Q

mam Ten monitorek, grac na nim za bardzo nie gram bo nie lubie, ale czasami z nudów zagram w MAFIA II, czy podobne FPP i nie widzę problemu żeby było smużenie.

rozdzielczość też jest spoko 1920 x 1200.

Od razu do gustu przypadł mi nieco surowy "techniczny" wygląd obudowy i zarąbiście przyjemnie chodząca regulacja położenia, płynnie, a jednocześnie zdecydowanie.

na pewno nie jest stylistyczną ozdobą pokoju, ale nie po to został stożony :)

Obróbka zdjęć czy filmu to czysta przyjemność.

Ekran ma też super, mimo że mam okno za plecami, i świeci słonce bez problemu można czytać, nic się nie obija.