simondd 82 Napisano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Karta się źle sformatowała w telefonie i teraz problem polega na tym, że plików zapisanych na tej karcie nie da się w żaden sposób usunąć, po ponownym podłączeniu karty pliki dalej zostają, tak samo z przenoszeniem danych, pliki się na niej zapisują, lecz po po odłączeniu te dane znikają i zawsze zostają te same pliki. Spod Windowsa nie da się jej sformatować, bo wyskakuje komunikat system Windows nie był w stanie sformatować dysku, w programie HP USB format również nie da się sformatować, bo wyskakuje komunikat "device media is write protected". W GPARTED, AOMEI niby się formatuje i nawet usuwa partycja, lecz po ponownym podłączeniu karty są dalej te same pliki. Dodam, że karta działała aż miło dopóki nie wykonałem tego formatu w telefonie, który się zawiesił podczas formatowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Miałem bardzo podobny problem i musiałem wymienić kartę na nową... Obawiam się, że nie można tego naprawić.http://forum.benchmark.pl/topic/293731-problem-z-kart%C4%85-msd-brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-zapisu-danych/?do=findComment&comment=2694026 Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Szukałem cały dzień rozwiązania mojego problemu i wychodzi na to że jedyną opcją na uratowanie karty jest flash firmware chipsetu na karcie. Jest to w ogóle możliwe? Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/ Próbowałeś tego? No i może banał ale próbowałeś użyć innego adaptera micro->SD? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Jest to w ogóle możliwe? Tak. Odczytujesz jaki ma kontroler i szukasz w internetach firmware: Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts