Strusiu 0 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Mam płytę Gigabyte GA-MA69-S3H. Przesiadłem się właśnie z PIV na AMD X 2 i zaobserwowałem pewien problem. Po wprowadzeniu komputera w stan uśpienia pracuje nadal wentylator na zasilaczu oraz na procesorze. W starym kompie wszystko się ładnie gasiło. Czy to kwestia ustawień czy raczej ten typ tak ma? Drugi problem jest taki, że komputer pracuje jako Media Center i jest podpięty przez HDMI do telewizora. Obraz jest piękny, jednak dźwięku nie ma, trzeba puszczać przez wzmacniacz. P.S. Dodam że całość pracuje na Windows 7 RC i wgrane ma najnowsze sterowniki Realtec HD Audio. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Strusiu Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 co do pierwszego to u mnie też chodzą wentylatory niektóre. a w drugiej kwesti to już nie moge pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Musisz zmienić w biosie stan uśpienia na S3, bo teraz masz tylko S1 Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Musisz zmienić w biosie stan uśpienia na S3, bo teraz masz tylko S1 Dokladnie, przy zmianie plyty zmienilo sie tez ustawienie domyslne trybu uspienia. Co do dzwieku to napisz jakiej karty graficznej uzywasz bo przeciez nie integry ktora nie ma DVI. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 bo przeciez nie integry ktora nie ma DVI.Oczywiście że są. Nowe integry od ATI mają D-Sub i DVI. Mam nawet jedną taką płytę w drugim komputerze: http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... _780G.html Cytuj Link to post Share on other sites
xerion 0 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 moja płyta z integrą też ma DVI i D-Sub... Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 bo przeciez nie integry ktora nie ma DVI.Chyba mu zdanie po prostu nie wyszło. Są integry, które mają DVI, są które nie mają A może chodziło o nie-integry? Te na ogół mają DVI Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 On ma HDMI oraz D-sub, a także przejściówkę HDMI na DVI. Jeżeli są, to musisz wgrać sterowniki do dźwiękówki na Radku jeżeli ją ma (a chyba mają dopiero od HD2x00 w górę ). Cytuj Link to post Share on other sites
Strusiu 0 Napisano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Temat wentylatorów w stanie uśpienia zakończony, pomogło zmiana trybu na S3. Co do dźwięku dalej jest problem. Zastanawia mnie fakt, iż skoro jest na płycie HDMI to powinien on przesyłać zarówno obraz jak i dźwięk. Sterowniki do muzyki najnowsze. W systemie wszystko ok, żadnych błędów nie pokazuje. Jak puszczam dźwięk przez HDMI to też pokazuje jako aktywne... A dźwięku jak nie było tak nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 bo przeciez nie integry ktora nie ma DVI.Oczywiście że są. Nowe integry od ATI mają D-Sub i DVI. Mam nawet jedną taką płytę w drugim komputerze: http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... _780G.html moja płyta z integrą też ma DVI i D-Sub... Chyba mu zdanie po prostu nie wyszło. Są integry, które mają DVI, są które nie mają A może chodziło o nie-integry? Te na ogół mają DVI Zadalem sobie trud aby sprawdzic plyte autora i trafilem na strone o starszym modelu bez HDMI. A ze sa plyty z DVI i to od dawna to ja wiem X1250 nie ma zintegrowanego dzwieku P.S. Torture czy ty czasem piszesz wiersze w wolnych chwilach ? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ja? Wiersze? Dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 bo przeciez nie integry ktora nie ma DVI.Chyba mu zdanie po prostu nie wyszło. Są integry, które mają DVI, są które nie mają A może chodziło o nie-integry? Te na ogół mają DVI troche jakbys rymowal czy cos Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 To widocznie naturalny talent musi wychodzić, bo żadnego wiersza w życiu nie napisałem. No, może jeden Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts