Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Posiadam komputer o poniższej specyfikacji:

Procesor i5 4460 3,2ghz

Karta graficzna gtx 745 4gb

Płyta główna pegatron memphis-s h87

Pamięć RAM 2x4gb ddr3 1600mhz

obudowa od hp pavillion 500-502nw

zasilacz 180W 

Czytnik kart 7 w 1

Nagrywarka DVD SuperMulti.

Proszę o wycenę

Sprzęt został kupiony ok. 4 lata za 2800zł. Wszystko działa, bez żadnych przycinek itp.

Pozdrawiam

Sprzedaj osobno - będzie więcej kasy.

Serio? Wątpię, żeby ktoś kupił taką płytę główną, według mnie razem wszystko, bo

procesor 200zł

ramy 100zł

płyta główna 150zł

Obudowa 30zł

Wychodzi razem 480zł

Wszystko w oparciu o allegro. Jeżeli uważacie do cen za niska/wysoka napiszcie.

Widać, że to typowy komputer OEM więc raczej faktycznie na części to może być problem sprzedać obstawiam 500-600zł. Nie wliczyłeś GPU.

Płyta bardziej okolice 100zł z takim chipsetem.

Edytowane przez CrisPell

z ceną startuj od 750.

jakiś tydz temu sprzedałem zestaw z takim samym CPU, słabszym GPU (R9 285oc), mobo MSI H81M, i ram 2x8gb 1600mhz cl9 za równe 700zł. Wystawione było może z dwa tyg i kupiec był. jak dasz możliwość przetestowania/ uruchomienia przy odbiorze osobistym to kupiec szybciej będzie.

Edytowane przez Da2rk

z ceną startuj od 750.

jakiś tydz temu sprzedałem zestaw z takim samym CPU, słabszym GPU (R9 285oc), mobo MSI H81M, i ram 2x8gb 1600mhz cl9 za równe 700zł. Wystawione było może z dwa tyg i kupiec był. jak dasz możliwość przetestowania/ uruchomienia przy odbiorze osobistym to kupiec szybciej będzie.

Do czego w ogóle porównujesz R9 285 jest lata świetlne przed tym GTX 745. Miałeś więcej RAM, mocniejszy zasilacz i możliwość rozbudowy. W jego komputerze ta płyta może nie ruszyć nowszych GPU niż to co tam aktualnie ma.

Edytowane przez CrisPell

U mnie były tylko gpu, cpu, mobo i ram. Bez obudowy zasilacza itp. A tutaj pełny zestaw. Fakt co do grafiki źle popatrzyłem.

Ale to nie zmienia faktu że od 700zł może startować z wystawą żeby miał z czego targować w razie januszów biznesu.

• Popieram 1