MolZik 0 Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Witam chciałbym podkręcić procesor, tylko nie mam pojęcia jak. Nie wiem co pozmieniać i jak, a nie chcę zepsuć komputera. Wspomnę tylko że czasami komputer się sam wyłącza z nie wiadomych przycznyn, zanosiłem go do naprawy i powiedzieli mi że wszystko jest z nim ok. Poniżej moja specyfikacja AMD FX 6300 six-core 3.5 processorGigabyte GTX 1060 6gb8gb RAMDysk 500MB SSD, 2T HDDChłodzenie powietrzneZasilacz 600WAsus M5A97 R2.0 Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 A jaki dokładnie model zasilacza? Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Dokładny model zasilacza i wrzuć fote chłodzenia bo jak to box to zapomnij o OC. Przydał by sie tez model płyty. Od razu ci powiem że OC niewiele pomoże. Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez mbe13 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 AMD FX 6300 six-core 3.5 processor Jeśli do gier chcesz go używać, to te jego OC do współczesnych tytułów myślę że da znikome przyrosty klatek na sekundę, osobiście w takim przypadku to ja już bym wolał zrezygnować z OC i przedłużyć życie tego trupa FX Dodam jeszcze że mój kolega streamer w poprzednim tygodniu miał podobny config do Twojego m.in trochę mocniejszy proc bo FX-8350 + GTX1060 6GB, następnie parę dni temu wymienił platformę na AMD Ryzen 5 3600, skok wydajności w średnich klatkach ponad 2-krotny, a w minimalnych nawet 4-krotny ... Także domyślasz się co trzeba zrobić Przydał by sie tez model płyty. podał płytę to Asus M5A97 R2.0 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts