deyff0 0 Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witam, po czasie 3 lat z moim komputerem chciałbym go troszkę ulepszyć. Trochę już brakuję w niektórych gierkach i ogólnie zaczął przymulać. Zacznijmy od tego co mam: MOBO - ASRock B150 Gaming K4/Hyper CPU - I5-6402p ~ kręcony na 4,1GHz. - Co do chłodzenia to siedzi tu Fortis 3. RAM - GPlay'e jakieś 2133 MHz - 8GB GPU - MSI GTX 1060 Gaming X 6GB Co do reszty to nie wiem czy wymieniać, bo oprócz tego siedzą 2 ssdki, hdd. Chciałbym zapytać ok. ile byłbym wstanie dostać za MOBO + CPU + RAM - Ile miałbym dołożyć do tego, żeby to sensowanie wyglądało. Nie chcę też, żebym wyglądał na fanboya intela, lecz bardziej prosiłbym właśnie o platformę intela, lecz rozważę każdą opcje. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Chciałbym zapytać ok. ile byłbym wstanie dostać za MOBO + CPU + RAM - Ile miałbym dołożyć do tego, żeby to sensowanie wyglądało. Wejdź na allegro i szukaj tych podobnych podzespołów w aukcjach zakończonych Ile mógłbyś tutaj wydać na modernizację? Jaki do tego jest monitor? Jakie gry? Cytuj Link to post Share on other sites
seikishi 6 Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Usuń pozostałe tematy, zrobiłeś aż 4 takie same. Co do wyceny, to jest inny dział od tego. Jaki masz budżet. W co będziesz grać. Jaki masz monitor i w jakiej rozdzielczośći zamierzasz grać? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
deyff0 0 Napisano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 (edytowane) Budżet tak od siebie początkowo 500 zł. Monitor 24" - 1920x1080, 60Hz. Gry od GTA V po te nowsze. Sprawdzę jak z cenami tych moich podzespołów i dam znać jaki byłby całkowity budżet. Patrząc po Allegro/OLX ciężko mi stwierdzić realny budżet, bo nie mogę znaleźć ani płyty głównej oraz RAM'ów, ale myślę, że ok. 700-800 zł. dostanę, czyli do 1200 zł fajnie byłoby się wyrobić, lecz można zawsze coś dołożyć. Chętnie zobaczę propozycję, ponieważ aktualnie nie ogarniam co się dzieję na rynku. Odświeżam. Edytowane 19 Lipca 2020 przez deyff0 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts