wawrzach 0 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 WItam! Chcę zmienić wysłużony monitor na coś nowego. Na codzień składam grafikę - Adobe pakiet... wieczorami łupię w WARZONA itd. Wiem, że wskazany w temacie monitor nie jest GRAFICZNY - ale chciałem połączyć w miarę szybszą matrycę 75Hz Freesync itd. + żeby kolory nie były z kapelusza... matryce TN odpadają z założenia. Philips 245E1S/00 Czy ktoś coś w kwestii tego monitora jest w stanie powiedzieć?? Jak wyglądają kolory, odwzorowanie, możliwość ustawienia??? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Ile hajsu masz na ten biznes? Jaką grafikę? Dobre kolory na pewno ma ten Acer, ale to odpowiednik tego Philipsa i w lepszej cenie: https://www.morele.net/monitor-acer-nitro-vg240ybmiix-um-qv0ee-001-4585410/ Cytuj Link to post Share on other sites
wawrzach 0 Napisano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 No w granicach do tych 870 zł.... właśnie tego ACERA też brałem pod uwagę w pierwszej kolejności... ale później trafiłem PHILIPSA który obecnie jest tańszy o 150 zł... Grafika - płaska DTP - do druku rzeczy. Teraz ogarniam na DELLu U2412m - kolory fajne - IPS - niestety opóźnienie matrycy spore i 60 hz tylko (( Reasumując - PHILIPS 150 tańszy -ma większe pokrycie RGB z tego co czytałem... z minusów - TO PHILIPS - nie posiada Adaptive Synca. ACER droższy ale popularny na rynku. Posiada Adaptive Synca... dużo dobrego można przeczytać o tym monitorze - ale tylko od graczy... Dlatego pytanie brzmi - który? )) Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 żeby kolory nie były z kapelusza... Żeby spełnić to założenie to musi być graficzny monitor plus kalibracja. Zajmujesz się grafiką, powinieneś to wiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
wawrzach 0 Napisano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Sznib... No proszę Cię. Tak mam taki monitor na biurku wraz z kalibratorów w biurze. W domu potrzebuje wypośrodkować... Coś do pracy i do grania... Znaleźć złoty środek dlatego zapytałem o wskazane monitory... Twój komentarz niczego nie wniósł... Dzięki, że się starałeś ale odpuść sobie. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Ale nie da się tego "wypośrodkować". Jeszcze przy robieniu grafiki do neta, to tak. Ale jak robisz do druku to musi być dobry skalibrowany monitor, bo inaczej kolory nie będą dobrze odwzorowane. Tego nie przeskoczysz. Jak Ci zależy na gamingowych ficzerach to tylko kupno dwóch monitorów; jeden do pracy, drugi do grania. W jednym obu rzeczy nie pogodzisz. Cytuj Link to post Share on other sites
wawrzach 0 Napisano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 W sumie...hmmm też grałem to pod uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
unadarek1983 11 Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Sznib dobrze pisze jak można wypośrdokować niby coś tam wiesz o kolorze ,masz kalibratory,masz monitor graficzny a pytasz jaki monitor ??? coś tu się nie zgadza czyli wychodzi że za bardzo jednak o tym kolorze brak wiedzy. Podpowiem że coraz częściej można za ok 1500pln mieć nówkę neca ea275wmi a często gęsto używki z gwarancjami chodzą po 1-1,1tyś + kalibracja i niema sobie równych w takiej kasie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts