AMA link 0 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dzień dobry, Czy możecie polecić mi jakąś solidną myszkę komputerową podobną do Glorius model D? Niestety w lewym klawiszu było wyczuwalne słabe odbicie i oddałem myszkę do sklepu. Dobrze leżała mi dłoni i byłem zdecydowany na wymianę, ale przeczytałem, że po jakimś czasie ujawniają się inne wady, z powody niskiej kontroli jakości. Nie chcę się bawić w testowanie, zwracanie produktu i ponownie testowanie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Impas, zastępczym modelem jest... Model D. Dzisiejsza fabrykacja dla mniej zamożnych firm, jak Glorious, Sharkoon czy SPC, realizowana jest na licencji ODM - fabryka udostępnia zaprojektowaną uprzednio mysz, dla której wszelakie zmiany to nieład, niemałe pieniądze i odwlekła realizacja, toteż absolutnie nie dziwi pasywność zainteresowanych projektem, a zatem kopia goniąca kopię. Konstrukcje ultra-lekkie, to w zdecydowanej większości pastisz, bardzo często pochodzący z jednego miejsca - kontrola jakości zawodzi na każdym szczeblu. Zapewnieniem, byłoby Zowie z serią "EC", jednakowoż cena, jak i archaiczność całego asortymentu tej marki, odstrasza. Pozostaje liczyć na egzemplarz pozbawiony wad. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts