Skocz do zawartości

Telefon dla żony do 1000zł.

Recommended Posts

Witam serdecznie, potrzebuje porady jaki model wybrać.

Głównie zależy mi na 3 rzeczach: żeby był nowy, robił dobre zdjęcia i dobra bateria.

Żona używa telefonu głównie do robienia zdjęć i przeglądania Facebook.

Kwota około 1000zł w ostateczności mogę trochę dorzucić.

Na razie według mnie najlepsza opcja to Xiaomi redmi note 8 pro. Czy jest jakis lepszy model?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

W tej cenie wg mnie to najrozsądniejszy wybór. Popatrz na galaxy m21 - dobry ekran, dobry aparat, dobra bateria ale słaba wydajność (procesor) i 4gb ramu, także wg mnie redmi note 8 pro jest lepszy. Kupiłem go tydzień temu synowi 10 lat głównie pod gry, yt, tiktok - pobawiłem się nim trochę i napiszę że wg laika zdjęcia super, szeroki kąt robi robotę, bateria i wydajność super. Sam posiadam kupionego 1,5 roku temu huawei P20pro za ponad 2 tysie i gdybym miał wybierać teraz 2 raz to wybrał bym 8 pro i zaoszczędził tysia bo nie widzę różnicy w działaniu (szybkości), baterii, zdjęciach jedynie może głośniki w p20pro wyraźnie lepsze. Jestem zwykłym użytkownikiem głównie yt, internet i zdjecia (robię ich dużo - głównie zdjęcia i filmy rodzinne na zewnątrz i w domu).

Biedna ta żona przy Tobie musi być jak tylko za 1000zł :D

Do 1000zł to tam szału nie ma z jakością.

Odezwał się ten co robi interes życie na zakupach w Chinach.

Jeśli to był żart jak twierdzisz to masz tragicznie żenujące poczucie humoru. Żeby nie nazwać tego dosadniej....

Odezwał się ten co robi interes życie na zakupach w Chinach.

Jeśli to był żart jak twierdzisz to masz tragicznie żenujące poczucie humoru. Żeby nie nazwać tego dosadniej....

Przyznaje, niefajnie to zabrzmiało.

Nie chciałem nikogo urazić .

Żona uważa że więcej jak 600zl za telefon to zdzierstwo i szkoda pieniędzy stąd taka kwota. Z resztą lepiej jechać na wakacje niż brać telefon którego możliwość się nie wykorzysta.

Dziękuję za odpowiedzi na temat :)

Ten Samsung może być ciekawa opcją, muszę poczytać recenzję, obawiam się trochę Miui...

Edytowane przez marwio

jak chcesz telefon na dluzej niz rok, to tego samsunga sobie odpusc, on juz teraz ma problemy z zacinaniem i wywalaniem aplikacji np. aparatu (polecam sprawdzic recenzje chociazby mobzilli), a51 z tym samym procesorem od razu po premierze mial niesamowite lagi, musieli latac aktualizacjami i poki co jakos to dziala, ale zobaczymy co bedzie za rok, exynosy to bardzo slabe i pradozerne procesory (stad masz ta ogramna baterie, ale w tym wypadku to tylko marketing)

mozna spokojnie przyjac, ze exynos 9611 wydajnosciowo to snap 665, a telefony ze snapem dostaniesz juz w okolicach 650 zlotych, wiec bieda

Edytowane przez jempierozki