PoszukiwaczPL 7 Napisano 9 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Cześć wszystkim,Jeżeli dział jest zły dla opisanego tematu - z góry przepraszam, wydał mi się najbardziej odpowiednim,Dawno temu ( jak jeszcze współdzieliłem PC) chciałem zabezpieczyć swoje pliki/zdjęcia przed niepożądanym wzrokiem w związku z czym gdzieś na necie wyczytałem skrypt tworzący folder zabezpieczony hasłem,Działa to tak iż po wpisaniu prawidłowego kodu pojawia się obok pliku nowy folder gdzie można zdeponować pliki które się chce '' zamknąć '' - potem trzeba nacisnąć klawisz Y w programie i folder jest zamknięty poprzez zniknięcie - nie widać go w ogóle ( funkcja pokaż ukryte foldery nie działa) - jest on krótko mówiąc schowany,Problem w tym że kawał czasu temu to robiłem i zapomniałem hasło a mam tam kilka plików które chciałbym odzyskać, Czy dalibyście rade proszę mi pomóc przerobić może kod tak aby nawet po wpisaniu błędnego hasła folder pojawiał się? Kod programu: Quote: Quote: cls @ECHO OFF title Folder Private if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK if NOT EXIST Private goto MDLOCKER :CONFIRM echo Napewno chcesz Zablokowac ten folder??? (Y/N) set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo ERROR. goto CONFIRM :LOCK ren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" echo Folder zablokowany goto End :UNLOCK echo Wpisz haslo do odblokowania folderu set/p "pass=>" if NOT %pass%== prywatne goto FAIL attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Private echo Folder Odblokowany Pozytywnie goto End :FAIL echo Nieprawidlowe haslo goto end :MDLOCKER md Private echo Folder Zalozony pozytywnie goto End :End Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Specem od bashów nie jestem, ale usuń po prostu te linie "if NOT %pass%== prywatne goto FAIL" i powinno pójść. Cytuj Link to post Share on other sites
penknife 4 Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Usuń: echo Wpisz haslo do odblokowania folderu set/p "pass=>" if NOT %pass%== prywatne goto FAIL Cytuj Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Hm spróbowałem oba ale bez rezultatu, zazwyczaj jak wpisywałem prawidłowe hasło folder pojawiał się obok tego głownego ale teraz nic sie nie dzieje Cytuj Link to post Share on other sites
rbialo 9 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 (edytowane) Twoje zapomniane hasło to słowo "prywatne". Poza tym tu nie ma żadnej magii. Jedyne co ten skrypt robi to tworzy folder "Private" a potem zmienia mu nazwę na "ControlPanel{....}". Na 100% możesz go zobaczyć po włączeniu plików ukrytych / systemowych i sam zmienić mu nazwę Edytowane 12 Lipca 2020 przez rbialo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts