Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Szukam telefonu o małych gabarytach (maksymalnie te 6,1") i w cenie do 1500 zł. Znam specyfikację jednego i drugiego telefonu ale w sporej ilości artykułów określono, że nie warto dopłacać do A41. Szukam telefonu, który sprawnie i płynnie będzie pracował przez kolejne dwa lata. Jakie jest wasze zdanie? Nic innego godnego polecenia nie znalazłem w tej cenie i w tych rozmiarach.

Serio, chcesz 2 lata męczyć się na starym, mało wydajnym a40 z baterią 3100 tylko dlatego że ma ekran mniejszy o 0,3 cala od innych???

Twój wybór  :(

Za 1500 kupisz wydajny telefon który nie będzie zamulał jak odpalisz fc lub yt.

Za tysiaka masz redmi note 8 pro, wydajniejszy od 9 pro, jak chcesz amoleda to masz galaxy m21 i to masz za 1000pln, za 1500 to podaj do czego używasz telefonu czy bardziej zdjęcia/filmy czy gry czy muzyka czy wszystko po trochu? Łatwiej będzie doradzić.

Telefon głównie do muzyki, internetu i normalnych rozmów. Redmi note 8 pro odpada napewno bo nie chcę 6,5" telefonu, M21 6,4" to też dla mnie za dużo. Nawet te 6,1" z A41 to jest dla mnie górna granica. Myślałem już nawet żeby dołożyć trochę i kupić nowego Iphona SE ale przez baterie chyba daruje sobie.

Wiem, że rynek w tym momencie jest pusty jeżeli chodzi o mało gabarytowe telefony więc mam po prostu pytanie czy za te 1300zl warto kupić tego A41 czy nie zawracać sobie nim głowy?

iphone se ma słabą baterie, no ale już co kto woli

a41 w ogóle nie jest warty polecenia, telefony z lepszym mediatekiem (np. p90) i ogólnie lepszymi podzespołami da się wyrwać w podobnej cenie co tego a41, tylko są to niestety większe modele ;)

jeśli już musi być coś małego i taniego to zostaje tylko m21, ale po za ekranem to to też niezły badziew (wydajność tego telefonu to żart, bateria 6k mah która wytrzymuje 8h sot, świetne marketingowe cyferki)

Edytowane przez jempierozki

Namieszałeś mi i to strasznie. Nie wiedziałem, że ten A41 jest tak nieopłacalny. Na stronie widnieje jako polecany model do 1500zł. M21 też jak dla mnie jest za duży. Chyba zostanę przy tym A41. Może nie będzie z nim takiej tragedii. Do tej pory używam trzy letniego Xiaomi Redmi 4x 5" i gdyby nie to, że czasem zaczyna mi się przycinać to nawet nie myślałbym o jego wymianie.

Każdy użytkuje telefon inaczej i w innym czasie doprowadzi urządzenie do zacinek. 

Ja myślę że ten samsung przy podstawowym użytkowaniu powinien dwa lata wytrzymać, jeśli nie wkurza cię bardzo kiepski czytnik linii papilarnych. 

Choć dodam, że póki nie stanieje o co najmniej 200 zł to nie jest to jakoś super opłacalny zakup.

Edytowane przez gothic1210