lukass10 0 Napisano 7 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Witam wszystkich. Stoję przed wyborem następcy mojego zasłużonego już LG G6. Cena do jakiej szukam sprzętu to 1500 zł. Zastanawiam się nad trzema telefonami. Jako że przedłużam abonament w orange pakiet love na firmę mogę wziąć telefon na raty minimalnie taniej niż cena rynkowa, nie licząc allegro i Chin. Słyszałem sporo dobrych opinii o Honorze 20. Obecnie jest w Euro za 1350 zł. Natomiast w Orange zastanawiam się nad dwoma modelami- Xiaomi mi 10 lite 5 g 6/64 g za 1543,65 zł i Xiaomi Mi Note 10 Lite 6/64 GB za 1357,92 zł. Jaki telefon polecicie z tej trójki? Czy może jakiś inny w podobnej cenie? Zakupy w Chinach raczej dla mnie odpadają. Potrzebuje szybkiego telefonu, nie gram w gry oprócz web appa czyli fifa. W obecnym LG nieco wolno działa ta apka ale nie wiem czy to kwestia teleofnu czy apki. Do tego dobra bateria i w miarę aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Żaden z LITE w nazwie Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 8 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 (edytowane) Ja bym wybrał A51, M21. Jak już ma mnie ktoś szpiegować to wolę, żeby to był ktoś z państwa demokratycznego a nie komunistycznego. Edytowane 8 Lipca 2020 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 8 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Ja bym wybrał A51, M21. świetny wybór, telefon który już na samym początku się zacinał i dopiero aktualizacjami go musieli naprawiać i drugi telefon z tak samo beznadziejnym procesorem, który za rok też zacznie się zacinać Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 8 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Jak ktoś chce u operatora to dobrze nie kupi ¯\_(ツ)_/¯ Cytuj Link to post Share on other sites
lukass10 0 Napisano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Widzę, że kilka odpowiedzi, ale nikt tak naprawdę nie podpowiedział. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 9 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 (edytowane) bo wybór tak naprawdę jest nijaki, xiaomi to softwarowo straszne badziewie, ale masz amoleda i snapdragona, chociaż ten procek w kirinie nie jest zły, z tych 3 telefonów wolałbym chyba honora 20, pomimo braku amoleda od siebie jedynie mógłbym dodać realme 6 pro, jest chyba najbardziej umiarkowanym telefonem z tych wszystkich, oprogramowanie ma spoko (co miesiąc update'y), ekran ips ale 90hz, jack, 2 kamery z przodu (nie wiem po co), szybkie ładowanie, więc już jakieś dodatki względem tego honora Edytowane 9 Lipca 2020 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 oprogramowanie ma spoko (co miesiąc update'y) Że tak spytam jakież to update'y ma co miesiąc? Czym różni się system obecnie od tego sprzed dwóch miesięcy??? Pakietem zabezpieczeń? xD Bo na stronie REALME owszem, są update'y ale to poprawki żenująco skopanego systemu. Można poczytać: https://www.realme.com/in/support/software-update Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Pakietem zabezpieczeń? xD żebyś wiedział, żeby każdy producent tak aktualizował zabezpieczenia w swoich telefonach, to byłoby pięknie Bo na stronie REALME owszem, są update'y ale to poprawki żenująco skopanego systemu. to źle, że poprawiają i usprawniają działanie systemu? nie naprawiają i nie usprawniają - źle, naprawiają i usprawniają - źle, zdecyduj się o co ci chodzi, nie wiem czy to jest jakieś narzekanie, byleby tylko narzekać, czy co? może niech lepiej zostawiają bugi i nic nie robią, bo po co poprawiać płynność systemu. taka polityka (a'la xiaomi) ci się podoba z półrocznymi zabezpieczeniami i aktualizacjami jak nam się wyda, które może poprawią bugi, a może nie? później płacz czemu telefony z androidem tracą wsparcie po roku i zdziwienie czemu taki realme 6 potrafi płynniej chodzić od samsunga m21 który kosztuje tyle samo (może trochę zły przykład, bo exynos 9611 jest beznadziejnie słabym procesorem, ale puente chyba potrafisz ogarnąć) żenująco skopanego systemu. żenujący to jest twój komentarz Edytowane 10 Lipca 2020 przez jempierozki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 (edytowane) żebyś wiedział, żeby każdy producent tak aktualizował zabezpieczenia w swoich telefonach, to byłoby pięknie to źle, że poprawiają i usprawniają działanie systemu? nie naprawiają i nie usprawniają - źle, naprawiają i usprawniają - źle, zdecyduj się o co ci chodzi, nie wiem czy to jest jakieś narzekanie, byleby tylko narzekać, czy co? może niech lepiej zostawiają bugi i nic nie robią, bo po co poprawiać płynność systemu. taka polityka (a'la xiaomi) ci się podoba z półrocznymi zabezpieczeniami i aktualizacjami jak nam się wyda, które może poprawią bugi, a może nie? później płacz czemu telefony z androidem tracą wsparcie po roku i zdziwienie czemu taki realme 6 potrafi płynniej chodzić od samsunga m21 który kosztuje tyle samo (może trochę zły przykład, bo exynos 9611 jest beznadziejnie słabym procesorem, ale puente chyba potrafisz ogarnąć) żenujący to jest twój komentarz Ja tylko mam na myśli to że wychwalasz pod niebiosa te całe częste aktualizacje, pod każdym postem wypisujesz jacy są wspaniali a oni tylko poprawiają coś co sami zepsuli. Jakoś inni nie mają takich problemów. Ale tak to jest jak się wypuszcza na rynek produkt niedopracowany z myślą "później połatany" Stąd te częste aktualizacje. Pozwolę sobie skopiować z ich strony co zostało naprawione: *Optimized PUBG lagging and fps drop issue* Czy w innych telefonach coś takiego występuje? Nie. Więc to kolejny dowód na to że produkt wypuszczony na rynek z niedopracowanym system. I trochę byłoby nie fair gdyby tego nie naprawili Stąd te częste aktualizacje. Nie wnoszą nic nowego a jedynie naprawiają coś co działa tragicznie. Swoją drogą to ich obowiązek a nie jakaś tam zaleta którą tak wychwalasz pod każdym postem. Wybacz ale w końcu musiałem to napisać. Ja nie krytykuję produktu który polecasz,bo REALME to naprawdę porządne telefony robi. Niejeden może pozazdrościć. Takie XIAOMI nie dość że coraz większy bubel wystawia na sprzedaż (nakładki) to jeszcze utrudnia odblokowanie telefonu,bo tak czytałem że jest z tym coraz większy problem. Edytowane 11 Lipca 2020 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 (edytowane) Stąd te częste aktualizacje. Nie wnoszą nic nowego a jedynie naprawiają coś co działa tragicznie. Swoją drogą to ich obowiązek a nie jakaś tam zaleta którą tak wychwalasz pod każdym postem. częste aktualizacje wynikają z polityki ich działania - możesz sobie poczytać na internecie, jest wszystko, ich głównym celem jest dostarczanie co miesiąc nowych pakietów zabezpieczeń, a to, że naprawiają coś przy okazji, to źle? zaznaczę, bo może u ciebie z dedukcją jest źle, ale jest to jeden ze sposobów na ściągnięcie klientów do siebie (muszą się czymś wyróżnić, bo są nową marką, którą klienci nie znają), android ma bardzo duże problemy z aktualizacjami *Optimized PUBG lagging and fps drop issue* tym to akurat sam pubg mógłby się zająć nie chcę tutaj brzmieć jak obrońca, bo to tylko telefon, ale wchodząc tutaj chciałbym wiedzieć jak naprawdę jest, a nie słuchać domysłów Edytowane 11 Lipca 2020 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Diablo 5 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Xiaomi redmi note 8T tu masz link do taniego https://allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-8t-4-64gb-dual-sim-niebieski-9201001691 Nie przepłacaj za telefon stary to tylko telefon... Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3758 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Jeszcze trochę i każdy będzie szukał czegoś z BBK, czyli one+ ,realme ,vivo, oppo bo Huawei banują coraz szerzej, szaysung i Xiaomi to gnioty systemowe lub procesorowe. Sony i Motorola nie wiedzą o co im chodzi. Martwi tylko jedno, bbk ceny zacznie zawyżać a i tak jest wysoko. Ale oppo lub realme zajmie miejsce Huawei, do puki się Amerykanie nimi nie zajmą jak Huawei. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Xiaomi redmi note 8T tu masz link do taniego https://allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-8t-4-64gb-dual-sim-niebieski-9201001691 Nie przepłacaj za telefon stary to tylko telefon... Ten Redmi nie jest z oficjalnej dystrybucji, równie dobrze można ściągnąć sobie z Chin, na jedno wyjdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Ten Redmi nie jest z oficjalnej dystrybucji, równie dobrze można ściągnąć sobie z Chin, na jedno wyjdzie. Gorzej. W X-Komie o 100zł taniej i nie trzeba czekać miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts