norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Dzień dobry! Jak w tytule - poszukuję telefonu dla teściowej w granicy w kwocie 1000 - 1500 zł. Priorytety: - aparat, - bateria, - płynność działania, - bezawaryjność i bezproblemowość. Aktualnie przyszła teściowa posiada Motorolę Moto G3, która od początku użytkowania sprawia problemy z panelem dotykowym - przesunięcia wyłapuje jako dotyk, czasem samoczynnie klika itd. Jest to już druga motorolka, która sprawia problemy, więc zapewne wzbudziły jakąś niechęć. Sprzęt pewnie na 3/4 lata, przynajmniej docelowo. Musi być nowy. Zakup w sklepie stacjonarnym lub internetowym - najlepiej sprawdzony z pełnymi papierami oraz paragonem. Przeglądałem inne tematy, lecz smartfon realme pewnie nie wzbudzi zaufania, bo marka w Polsce jest mało znana. Sam myślałem o Mi 9 (brak w sklepach i ponad budżet) / Mi 9t - lecz wysuwana kamerka odpada. EDIT: Rozmiar najlepszy byłby około 6 cali - zapomniałem dodać. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Dla teściowej to i tak za dobre. https://allegro.pl/oferta/myphone-halo-2-czerwony-telefon-dla-seniora-z-baza-7623270422?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria&ev_adgr=Smartfony+i+telefony+kom%C3%B3rkowe&gclid=EAIaIQobChMIqZWh7caB6gIVhbYYCh3khQPzEAQYAiABEgLIPPD_BwE 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Sam myślałem o Mi 9 (brak w sklepach i ponad budżet) / Mi 9t - lecz wysuwana kamerka odpada. EDIT: Rozmiar najlepszy byłby około 6 cali - zapomniałem dodać. trudno polecić xiaomi w 2020, ich software nigdy nie był super, ale przynajmniej cenowo byli w stanie dać sporo, teraz ich software jest nadal słaby (a nawet gorszy), a telefony coraz droższe 6 cali to też problem w 2020 roku Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) No właśnie sam chciałem rok temu kupić Mi 9, ale skończyło się na OP 7 pro i z biegiem czasu uważam to za dobra decyzję. Zdaję sobie sprawę, że 6 cali jest problematyczne, ale traktowałbym to raczej jak wyznacznik w którym kierunku patrzyć - lepiej 6,25' niż 6,6'. To w tych pieniądzach co aktualnie jest do rozważenia? Bo jakoś przestałem się orientować, a mam wrażenie, że w tym budżecie jest trochę dziura, zważając na kryteria opisane przeze mnie na początku. Chyba jakieś P30 w spełniałoby oczekiwania (tak mi się wydaje), z tym, że wykracza ponad budżet... Edytowane 14 Czerwca 2020 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Chyba jakieś P30 w spełniałoby oczekiwania (tak mi się wydaje), z tym, że wykracza ponad budżet... prawdopodobnie tak i to w sumie chyba tyle jeśli chodzi o okolice 6 cali Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Mi9 SE W zasadzie to bym jej kupił Samsunga M21 i styka. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 W zasadzie to bym jej kupił Samsunga M21 i styka. po za amoledem to jest to bardzo średni telefon, wydajnościowo jest słabo, więc z tą płynnością to trochę za dużo powiedziane, tym bardziej, że już teraz potrafi miejscami ciąć, a bateria to tylko marketingowy bełkot, bo wytrzymuje tyle co telefony z bateriami 4k mah Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 No to mi note 10 lite. Nic nie wymyślisz lepiej. Snap 730 daje radę. Inne firmy z nim już okolice 2 klocków. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 motorola g8 power, w to bym prawdopodobnie poszedł, jest czysty android więc jest nadzieja na nie zamulanie Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Mi9 SE W zasadzie to bym jej kupił Samsunga M21 i styka. Myślałem o Mi 9 se, ale lipa z dostępnością. m21 odpada - chyba jest w dodatku plastikowe, a to raczej zbyt trwałe nie będzie. No to mi note 10 lite. Nic nie wymyślisz lepiej. Snap 730 daje radę. Inne firmy z nim już okolice 2 klocków. Zastanawiałem się na Mi 10 lite - dobry cenowo, wydajnościowo zapas, a aparat chyba też nie najgorszy. Jedynie co może odstraszyć, to krawędzie - mnie nie, ale zdaję sobie sprawę, że może to odstraszyć kogoś, kto nie jest techniczny w obawie o klikanie po boku, czy inne. motorola g8 power, w to bym prawdopodobnie poszedł, jest czysty android więc jest nadzieja na nie zamulanie Myślałem o tym modelu - tylko pewnie zdjęcia gorsze od mi 10 lite, na przykład. Dzięki za podpowiedzi - widzę, że tak jak mi się wydawało, w tym budżecie w cale nie ma aż takiego wyboru jakby się wydawało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts