Skocz do zawartości

Telefon dla teściowej 1000-1500zł - aparat, bateria, płynne działanie

Recommended Posts

Dzień dobry!

Jak w tytule - poszukuję telefonu dla teściowej w granicy w kwocie 1000 - 1500 zł.

Priorytety:

- aparat,

- bateria,

- płynność działania,

- bezawaryjność i bezproblemowość.

Aktualnie przyszła teściowa posiada Motorolę Moto G3, która od początku użytkowania sprawia problemy z panelem dotykowym - przesunięcia wyłapuje jako dotyk, czasem samoczynnie klika itd. Jest to już druga motorolka, która sprawia problemy, więc zapewne wzbudziły jakąś niechęć.

Sprzęt pewnie na 3/4 lata, przynajmniej docelowo. Musi być nowy.

Zakup w sklepie stacjonarnym lub internetowym - najlepiej sprawdzony z pełnymi papierami oraz paragonem.

Przeglądałem inne tematy, lecz smartfon realme pewnie nie wzbudzi zaufania, bo marka w Polsce jest mało znana.

Sam myślałem o Mi 9 (brak w sklepach i ponad budżet)  / Mi 9t - lecz wysuwana kamerka odpada.

EDIT: Rozmiar najlepszy byłby około 6 cali - zapomniałem dodać.

Edytowane przez norocos

Sam myślałem o Mi 9 (brak w sklepach i ponad budżet) / Mi 9t - lecz wysuwana kamerka odpada. EDIT: Rozmiar najlepszy byłby około 6 cali - zapomniałem dodać.

trudno polecić xiaomi w 2020, ich software nigdy nie był super, ale przynajmniej cenowo byli w stanie dać sporo, teraz ich software jest nadal słaby (a nawet gorszy), a telefony coraz droższe

6 cali to też problem w 2020 roku

No właśnie sam chciałem rok temu kupić Mi 9, ale skończyło się na OP 7 pro i z biegiem czasu uważam to za dobra decyzję.

Zdaję sobie sprawę, że 6 cali jest problematyczne, ale traktowałbym to raczej jak wyznacznik w którym kierunku patrzyć - lepiej 6,25' niż 6,6'.

To w tych pieniądzach co aktualnie jest do rozważenia? Bo jakoś przestałem się orientować, a mam wrażenie, że w tym budżecie jest trochę dziura, zważając na kryteria opisane przeze mnie na początku.

Chyba jakieś P30 w spełniałoby oczekiwania (tak mi się wydaje), z tym, że wykracza ponad budżet...

Edytowane przez norocos

W zasadzie to bym jej kupił Samsunga M21 i styka.

po za amoledem to jest to bardzo średni telefon, wydajnościowo jest słabo, więc z tą płynnością to trochę za dużo powiedziane, tym bardziej, że już teraz potrafi miejscami ciąć, a bateria to tylko marketingowy bełkot, bo wytrzymuje tyle co telefony z bateriami 4k mah

Mi9 SE

W zasadzie to bym jej kupił Samsunga M21 i styka.

Myślałem o Mi 9 se, ale lipa z dostępnością.

m21 odpada - chyba jest w dodatku plastikowe, a to raczej zbyt trwałe nie będzie.

No to mi note 10 lite. Nic nie wymyślisz lepiej. Snap 730 daje radę. Inne firmy z nim już okolice 2 klocków.

Zastanawiałem się na Mi 10 lite - dobry cenowo, wydajnościowo zapas, a aparat chyba też nie najgorszy. Jedynie co może odstraszyć, to krawędzie - mnie nie, ale zdaję sobie sprawę, że może to odstraszyć kogoś, kto nie jest techniczny w obawie o klikanie po boku, czy inne.

motorola g8 power, w to bym prawdopodobnie poszedł, jest czysty android więc jest nadzieja na nie zamulanie

Myślałem o tym modelu - tylko pewnie zdjęcia gorsze od mi 10 lite, na przykład.

Dzięki za podpowiedzi - widzę, że tak jak mi się wydawało, w tym budżecie w cale nie ma aż takiego wyboru jakby się wydawało.