norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Dzień dobry! Budżet: Im mniej, tym lepiej. (1000-1500zł?) Czego potrzebujesz? : Amplituner + kable do podłączenia kolumn oraz telewizora. Przeznaczenie: Netflix / HHO GO, Spotify (Bezpośrednio, jeśli będzie - jeśli nie to bluetooth) - muzyka nie będzie słuchana zbyt głośno, może kiedyś jakieś Play Station dojdzie. Źródło: Aktualnie posiadam 2x Monitor Audio Rx1, Silver Rx Center (niekoniecznie będzie podłączony), Telewizor Sony 65xg8596 Oczekiwania: Ciężko stwierdzić dokładnie - ma po prostu grać i działać, nie jestem audiofilem. Z racji posiadania 3 głośników - chyba jedynym sensownym rozwiązaniem (również przyszłościowym) jest format 5.1? Inne : Amplituner musi być dość niski - szafka w której będzie się znajdować będzie mieć około 9,5cm wysokości, otwarta z przodu - musi zostać przestrzeń na wentylację. Pokój ma około 25m^2 - ale tutaj chyba nie ma to znaczenia. Nie jestem audiofilem i na takim sprzęcie kompletnie się nie znam - będę musiał douczyć się w jaki sposób to podłączyć, bo nawet tego jeszcze nie robiłem. Chciałbym aby wszystko grało jak trzeba, a że kolumny najgorsze nie są, to móc z tego skorzystać. Moja propozycja to jakiś pioneer, jednak wybrana głównie z racji ceny i małej ilości tak niskich sprzętów:https://www.euro.com.pl/amplitunery/pioneer-vsx-s520-czarny.bhtml#opis Zakup w perspektywie około miesiąca - mam na przeczekanie starego Technicksa, ale on zdecydowanie nie zmieści się do szafki, a narzeczona nie pozwoli mi, aby stał na szafce Edytowane 14 Czerwca 2020 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Jednym słowem coś z Yamahy przy takim kasie. Hmm 10 cm to chyba będzie ciężko. Ale 2.1 i nie za ostro wyposażony.https://allegro.pl/oferta/yamaha-grand-pianocraft-a-670-mini-wzmacniacz-9374839342?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Dzięki za odpowiedź - dość tania opcja. A co jeśli chodzi o to co podesłałem? Ma 5.1 i parę innych bajerów za około 1,5 tys. Wysokość 7cm, rozbudowane opcje słuchania za pośrednictwem internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Pewnie za tą cenę lepszego wypasu niż ten Pioneer nie znajdziesz. Ale nie doradzę bo nie lubię Pioneera. Ja bym Teac szukał, Yamahy, Denona, Onkyo, Marantz itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Kup lepiej stolik pod TV i normalny amplituner. Przycebulisz na ampli to wydasz 2* Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Teac szukał, Yamahy, Denona, Onkyo, Marantz itp. A w kwestii dźwięku jak to się ma do takiej Yamahy, jak podesłałeś? A coś tego typu od Onkyo? Onkyo TX-L50 Chociaż sprzęt wygląda, jakby był z tej samej fabryki: https://www.euro.com.pl/amplitunery/onkyo-tx-l50wh-bialy.bhtml. Jeśli to coś zmieni, mogę dołożyć te 500/700zł, chociaż nie ukrywam, że zadaję sobie pytanie na ile odczuję różnicę. Kup lepiej stolik pod TV i normalny amplituner. Przycebulisz na ampli to wydasz 2* Mam warunki jakie mam. Przyszedłem do tego działu w celu uzyskania pomocy w kwestii doboru sprzętu do takich, a nie innych warunków. Jakbym mógł kupić normalny amplituner, to nie zadawałbym takiego pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Mam warunki jakie mam. Przyszedłem do tego działu w celu uzyskania pomocy w kwestii doboru sprzętu do takich, a nie innych warunków. Jakbym mógł kupić normalny amplituner, to nie zadawałbym takiego pytania.Ja to rozumiem. Jeżeli nie masz możliwości to zbyt dużego wyboru nie będzie... Specyficzny rynek raczej Znaczy są...ale te 9.5cm to już hardkor. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Tak jak napisałem - zdaję sobie sprawę, że miejsca jest mało. Wiem, że są slim ~~11cm, lecz i tak tutaj nie wejdą. Nie oczekuję fajerwerków - chciałbym żeby po prostu grały. Gdybym nie musiał, pewnie zostałbym przy Technics SA-EX700, ale on jest stary, zakurzony i zbyt duży. Czy sprzęty wymienione przeze mnie wyżej będą grać gorzej niż ten, który posiadam obecnie? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Nie obraz się ale moim zdaniem od Technicsa to wszystko gra lepiej. To Tylko przebrany Panasonic. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Ja absolutnie się nie obrażam (moim zdaniem gra i tak fajnie w porównaniu do wieży JVC, którą dopiero co odłączyłem od telewizora). Taki zestaw dostałem w prezencie, więc nie narzekam, bo tak do dzisiaj oglądałbym filmy na wbudowanych głośnikach w telewizorze (ale tutaj słyszę, że są naprawdę kiepskie). Jak widzicie moje wymagania, co do jakości dźwięku, nie są wygórowane. Czy w związku z tym jest sens się pakować w produkty wymienione przeze mnie wyżej? Jak rozumiem są w nich jakieś ograniczone ustawienia basu itd, żeby dostosować do tego co się lubi? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts