Skocz do zawartości

Recommended Posts

A Ja czekam i czekam za 3080 Gaming X :D

A zamowilem w momencie gdy tylko sie dało kliknąc dodaj do kosza bo po odswiezeniu szybko znikala i nie mozna bylo trafic a potem sam zakup chwilke trwal bo strasznie muliło ale mniej wiecej koło 5-10 min po zaproerdowałem :D

Edytowane przez xGatki

https://www.3dmark.com/3dm/52454325

Bench na szybko ode mnie na RTX 3090 STRIX, jak będę dogrywać kolejne testy na 3080 to wrzucę ją na bencha i sprawdzę jak lata.

A, tu RTX 3080 STRIX vs RTX 3090 STRIX u kumpla, obydwie kręcone.

https://www.3dmark.com/compare/dxr/483/dxr/521?fbclid=IwAR3YC0g_txi15mDpRZxrle6w-vQjbf5FRtbwOMoAIFjJWSkVdsEu1K9WrHY

tuf https://www.3dmark.com/dxr/1403

• Popieram 1

W innym mobo nie sprawdzałem, ale 2080 superka działa normalnie i to samo mam z 2080 ti kumpla. Nie wykazuje żadnych problemów w przypadku tych kart.

No to na 99% do zwrotu, choć jak masz taką możliwość, to sprawdź na innym mobo, będziesz miał 100% pewności, że to wina 3080-tki.

W zeszłym tygodniu na granicy miało stać 200 sztuk Asusów, czekało tylko na oclenie.

Czyli tak jak zapowiadał MLiD, przełom października i listopada 150k kart miało być puszczone w obieg.

image0.png

Znajomy zamawiał pierwszego dnia wieczorem TUF'a OC, i dostał takiego smsa.

Ja zamawiałem następnego dnia i nie mam SMS'a.

Dotarł do mnie rtx 3070 od msi gaming x trio. Karta działa, ale podczas rozruchu komputera bios wydaje z siebie trzy szybkie sygnały i jeden wolny. W internecie wskazuje to na problem z gpu. Czy zignorować ten błąd, czy jednak dać kartę na zwrot? Zrobiłem test w 3dmarku i przechodzi go normalnie. Jeszcze nie grałem i nie sprawdzałem. Jak odpalam kompurer na integrze to nie ma żadnych sygnałów z biosu. 

mam Palita 3070GP i przy starcie też mam dziwny sygnał, masz podobny? 

@Gosu

Dzięki za info, ja czekam na wersję bez OC. Jakiś czas temu wrzucałeś benchmarki podkręconego Tufa, Pamiętasz może ile % wydajności zyskamy przy jego OC ? Wiem, że power limit go ogranicza, może w przyszłości wyjdzie tuningujący bios.

@mirai 99

Moje zamówienie jest z 20 września, jak pisałem wcześniej też dostałem dziś identycznego smsa, po 4 tygodniach bez jakiegokolwiek info. +10 do nadziei :)

Zawsze mnie zastawia jak to jest na filmiku z WD Legion w 1440 śmiga mu ponad 60kl

a ja musze na 3080 ciąć ustawienia a i tak mam dropy do 55/56kl,  konfig w sumie mam lepszy

Zawsze mnie zastawia jak to jest na filmiku z WD Legion w 1440 śmiga mu ponad 60kl

a ja musze na 3080 ciąć ustawienia a i tak mam dropy do 55/56kl, konfig w sumie mam lepszy

On ma tam dlss quality w 1440p włączone i to wcale nie na najlepszych ustawieniach.

A ja na nowym 3d marku mam:

You need Windows 10, 64-bit with the May 2020 Update (version 2004) to run this test.

You need a graphics card with drivers that support DirectX Raytracing Tier 1.1 to run this test.

i nie mogę odpalić, a mam wszystko zaktualizowane

Najnowsze stery też masz?