cooger 2074 Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Po prostu łączysz się do sieci 5GHz. Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Własnie sprawdzilem ustawienia wifi na routerze,Zobaczcie zdjhttps://zapodaj.net/c1363afdb85dc.png.html https://zapodaj.net/3578ebe8b3082.png.html https://zapodaj.net/f22c91d944deb.png.htmlMoże spróbować w opcji 5 GHz zmienić tak aby siec 5GHz była inaczej nazwana niz 2.4 i tam się łączyć ?W 1 zdj jest tez opcja wireless interface type - żeby zmienić na up to 300 Mb/s - powinienem przestawić na to ? z 144? Dzięki za tak liczne odp. Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Najlepiej mieć dwie różne nazwy bo inaczej nie bardzo wiadomo do której się łączysz. Na 2.4ghz należy ustawić 300mbps bo inaczej obcinasz przepustowość. Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Dzieki, tak zrobie, mysle rozwiaze to problem Ciekawostka:Jak skonfigurowalem edimaxa na AP i laczylem sie z wifi ale starym ( karta sieciowa od TP Link T6E ), nie od AP to jak sprawdzalem na routerze laczylem sie w .... 5GHz pasmie , jak tylko odpialem edimaxa i dodatkowa siec z AP znikala bylem wywalany do 2.4 GHz, dziwne prawda? Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Ja nie rozumiem tego opisu więc nie odpowiem Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Mam na mysli ze gdy jestem polaczony normalnie ( router od BT - karta sieciowa TP Link T6E) - jestem w pasmie 2,4 GHz,Gdy podlacze edimaxa i go skonfiguruje jako AP ( czyli mam 2 sieci wifi - jedna stara od BT i ta nowa od AP edimaxa ) i lacze sie z stara siecia ( od BT) to jestem w pasmie 5 GHz a gdy odepne edimaxa ( czyli wracamy do poczatku - tylko siec od BT ) to znow jestem w 2,4 GHzWyglada tak jakby AP ( mimo ze nie podlaczony jestem do wifi od niego ) zmuszal jakos glowny router aby ten mnie podpinal do 5 GHz gdy ten(edimax ) dziala, a gdy odpinam edimaxa i mam tylko stara siec od BT - jak mowilem na poczatku - 2,4 GHzTeraz lepiej ? Sorki za gramatyke ale znow, praca Dzieki za odp i wyrozumialosc Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Może edi siedzi na tym samym kanale co bt, dlawi siec z bt i karta widzi tylko te 5ghz. Dywagacje. Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Przełączyłem na osobna sieć wifi 5GHz i działa elegancko ( przynajmniej na razie ) Download teraz mam w granicach 40Mb/s, pytanie z ciekawości - na ile mniej więcej mógłbym liczyć gdybym się jednak zdecydował wziąć tego asusa? ( PCE-A88) Tak wiem, przesada i pewnie bez większego sensu kupno ale pytam czysto z ciekawości Dzięki za odp Link to post Share on other sites
Rozwiązanie cooger 2074 Napisano 19 Czerwca 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Kup, przetestuj, jak nie pomoże, odeslij. Link to post Share on other sites
Recommended Posts