Pawian 2 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) Witam, potrzebna porada kogoś kto zna się na telefonach komórkowych. Potrzebuję nowy telefon (sieć plus). Do tej pory miałem zte blade a452, ale telefony tej produkcji to jakaś kaszana - zawieszał się co jakiś czas, a przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dawało. Jaki dobry tani telefon dotykowy z systemem android, taki co dobrze pociągnie jakieś 4 lata byście polecili??: - aparat musi być, ale może być słaby - koniecznie musi być opcja tehteringu (tworzenia sieci wifi) - karta pamięci - dobry, długo działąjący mikrofon i głośnik - nie zawieszający się - aby działały na nim aplikacje sklepu gogle play - aby nie psuło się gniazdo ładowania - aby działał youtube Edytowane 30 Maja 2020 przez Pawian Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) tani czyli jaka konkretnie cena? moim zdaniem obecnie minimum to realme 5/oppo a5 2020 a to kwota minimum 649, a i tak obawiam się, że nie wystarczy na 4 lata Edytowane 30 Maja 2020 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 +/- 400 zł Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 to pozostaje jakaś nokia albo motorola (coś co nie będzie miało żadnej nakładki producenta) Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Właśnie nokie są najlepsze. Teraz musiałem poszukać jakiejś starej bo ten zte nagle mi nawalił, a okazuje się, że nokia sprzed 10 lat działa jak nowa. Masz jakieś godne polecenia modele tej firmy?? Nie chce pytać w salonie czy na infolinii bo oni zawsze wciskają byle drożej, byle słabszy model. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 te nowe nokie mają mało wspólnego ze starymi po prostu obecnie ich zaletą jest to, że działają na niezmodyfikowanym androidzie, co zapewnia im jako taką płynność, ale cudów bym nie oczekiwał a 4 lata to nawet dla flagowca może być zbyt długi czas, no ale też zależy wszystko od tego jak telefonu używasz najtańsza nokia jaka według mnie ma obecnie sens to 4.2 za 499 złotych Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 a coś dla biednych? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) jest jeszcze xiaomi 7a, ale nie będzie to telefon na 4 lata, a xiaomi aktualizacjami softu/launchera potrafi sporo bałaganu narobić Edytowane 31 Maja 2020 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts