vieniek123 18 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 cześć wczoraj składałem komputer w jedną całość: podzespoły: i3 9100f MSI B365M PRO-VDH Pamięć ADATA Premier, DDR4, 8 GB,2400MHz, CL17 Dysk SSD Western Digital 256GB M.2 2280 PCIe NVMe zasilacz xfx 450w karta: xfx rx 470 8 gb generalnie na początku wszystko działało, komputer wstawał, zainstalowałem windowsa i zaczęło wysypywać blue screeny, po jakimś czasie już po uruchomieniu nie pokazywał obrazu i było tak jakby brak zasilania na usb ponieważ myszka z klawiaturą również nie wstawały. Wyjąłem baterie cmos w ramach restartu płyty. Po włożeniu wyświetla błąd cpu/ram na przemian w EZ LED DEBUGER. Zmieniałem położenie ramu w slotach, nadal to samo. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Sprawdź jeszcze raz dokładnie podłączenie wszystkich kabli, a przede wszystkim wyjmij procesor i sprawdź socket czy wszystkie piny proste i czy nic się tam nie dostało przy montażu. Dystanse pod płytą główną założone? Cytuj Link to post Share on other sites
vieniek123 18 Napisano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Sprawdź jeszcze raz dokładnie podłączenie wszystkich kabli, a przede wszystkim wyjmij procesor i sprawdź socket czy wszystkie piny proste i czy nic się tam nie dostało przy montażu. Dystanse pod płytą główną założone? dystanse założone, wyjąłem i włożyłem procesor i teraz pali się tylko led CPU Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Zastanawiam się czy twoja płyta nie wymaga uaktualnienia BIOSu. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) sprawdz piny soketu Edytowane 31 Maja 2020 przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
vieniek123 18 Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 ponowny problem, oddałem płytę na gwarancję ponieważ okazało się, że nie było jednego pinu, wróciła, dzisiaj podłączyłem wszystko, zacząłem instalować windowsa, zacięło się na przygotowywaniu składników po instalacji. Uruchomiłem ponownie i znowu to samo, brak zasilania na usb, brak obrazu, jak zmienię ramy na inny slot to wyświetla się naprzemiennie cpu/ram ... Cytuj Link to post Share on other sites
gural23 46 Napisano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2020 Myślę że płyta powinna jeszcze raz zaliczyć serwis a jak dalej będzie to samo to po 3 razie muszą ci zwrócić hajs albo wymienić na inny towar. Co to za sklep? Jeśli morele to nie zdziwiłbym się jakby odwalili fuszerkę z nadzieją że już nie będzie problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts