PoszukiwaczPL 7 Napisano 29 Maja 2020 Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Czesc wszystkim, Z gory uprzedzam ze jestem zielony w kwestii pc'towych Mieszkam w anglii, nie mam jak laczyc sie z glownym routerem jak wifi , a ze od jakiegos czasu wywalalo mnie z internetu dosc czesto przy moim zwyklym usb adapterze wifi postanowilem zakupic cos lepszego,Po ogladnieciu kilku recek oraz zasiegnieciu rady uzytkownikow tego forum zakupilem edimax:br-6428nc, Przeszedlem przez konfiguracje i teraz niby mam internet ale czasem tez mnie wywali, ok rzadziej ale jednak, Moje obawy budzi czy lacze sie z tym routerem kablem czy po prostu przez wifi plyty glownej z a potem router z tym glownym co daje internet. Jak wchodze w ustawienia karty sieciowej mam ze na kablu ethernet nie mam zadnego polaczenia a na wifi dziala,Czy ktos moze mi powiedziec czy wszystko jest ok? Zalaczam zdj ustawien , jezeli trzeba jakies inne prosze o info,Router mam polaczony kablem ethernet z pc ( niebieski slot w routerze i standardowy w plycie glownej ), plyta glowna : gigabyte z370 aorus ultra gaming 2.0https://zapodaj.net/8083de00cb22e.png.htmlZ gory dzieki Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Postaraj się pisać robiąc mniej błędów. Nic nie rozumiem z tego bełkotu. Screen nic nie wnosi do tematu. Ot zdjęcie dwóch kart sieciowych. Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Temat przeczytałem kilka dni temu i też nic nie zrozumiałem. Dlatego w temacie nie ma żadnych odpowiedzi. Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13939 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Autor wątku chyba nie wie czy ma internet po kablu czy po wifi takie jest moje zdanie i z tego co widzę ma taki układ: Główny router niedostępny dla jego pc -> jego router edimax -> kabelek do jego kompa Ze screenu to wygląda, że internet nie idzie mu po kablu bo system nie jest w stanie go rozpoznać, za to komp połączył się z jakąś siecią wifi, ale czy autora wątku to nie wiadomo bo nie wiemy jak się ona nazywa Link to post Share on other sites
PoszukiwaczPL 7 Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Za ortografie sorry ale mam angielski jezyk w pc ustawiony - glownie z ludzmi po ang rozmawiam plus chce sie troche uczyc to znakow interpunkcyjnych nie bedzie - z gory uprzedzam Co do reszty to tak jak powyzej - czy mam dostep do internetu po kablu czy to karta sieciowa w plycie glownej laczy sie z routerem,Jezeli chcecie jakiekolwiek screeny - dajcie znac co trzeba.... Dzieki za odzew. Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 No niestety, odpowiedzi żadnej nie dostaniesz, bo dalej nie wiadomo o co chodzi. Jak dla mnie możesz i po angielsku napisać, ale musisz się bardziej postarać, żeby to było zrozumiałe. Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13939 Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Wg screenu jesteś połączony z jakimś Wifi i po tym wifi masz internet bo sieć po kablu nierozpoznawalna. Za ortografie sorry ale mam angielski jezyk w pc ustawiony - glownie z ludzmi po ang rozmawiam plus chce sie troche uczyc to znakow interpunkcyjnych nie bedzie - z gory uprzedzam Znaki interpunkcyjne to kropka, przecinek, dwykropek itd Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Za ortografie sorry ale mam angielski jezyk w pc ustawiony - glownie z ludzmi po ang rozmawiam plus chce sie troche uczyc to znakow interpunkcyjnych nie bedzie - z gory uprzedzam Co do reszty to tak jak powyzej - czy mam dostep do internetu po kablu czy to karta sieciowa w plycie glownej laczy sie z routerem, To jest zdanie oznajmujące czy pytające? Sam widzisz, że interpunkcja w tym przypadku ma diametralne znaczenie. Nie chce ci się pisać miarę poprawnie, to nie wymagaj żeby innym się chciało pomagać. Znaki interpunkcyjne to kropka, przecinek, dwykropek itd Pewnie nie ma ich na angielskiej klawiaturze i dlatego autor wątku ich nie stosuje. Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13939 Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Pewnie nie ma ich na angielskiej klawiaturze i dlatego autor wątku ich nie stosuje. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie cooger 2074 Napisano 3 Czerwca 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Pomijając interpunkcję i inne rzeczy. Jeśli masz ikonkę, obok zegarka z komputerem i jest to komputer z kabelkiem i wtyczką to komputer łączy się przez kabel. Jeśli jest to ikonka z kropeczką i pół/ćwierć okręgami to łączy się tenże komputer poprzez WiFi. Co jest dalej to nikt Ci nie wywróży. Klikając na tę ikonkę prawym przyciskiem myszy możesz wybrać Stan sieci i dostaniesz graficzną wersję informacji o połączeniu. Nie wiem, czy to w czymś pomaga. W powyższym strumieniu świadomości który prezentujesz powyżej jest zbyt dużo chaosu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts