Gość usunięty Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, Chciałbym wiedzieć, jak w sieci ukryć swój numer IP tak, żeby po wejściu na jakąś stronę nie był on widoczny dla prowadzących ją. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
nover 2 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Możesz skorzystać z Tor'a: https://www.torproject.org/ ale musisz się liczyć z tym, że momentami możesz mieć bardzo wolny przesył danych. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 @UP Tor działa? Słyszałem plotki jakoby padł a wraz z nim sławetne onionforum. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 To działa czy padł? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Teraz to sam już nie wiem Najlepiej sprawdź sam Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Sprawdzę. A jet jeszcze jakaś inna metoda? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) Swego czasu słyszałem o stronach, które maskują IP, wbijasz na taka stronę, wklepujesz jakiś swój link do interesującej Cię witryny i w taki sposób Twoje IP jest nie do wykrycia. http://hideip.pl/ Nie wiem jaka jest skuteczność takiej metody. Jest tez taki soft: http://www.download.net.pl/7170/IP-Hider/ Nie testowałem więc nie wiem jak ze skutecznością. Edytowane 23 Czerwca 2011 przez SP1DER987 Cytuj Link to post Share on other sites
Lamowaty 18 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Tak z ciekawości zapytam po co Ci to ? Generalnie chyba według mnie oczywiście nie istnieje coś co w 100% zrobi z Ciebie niewidzialnego użytkownika sieci, programy tego nie zrobią porządnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Chodzi mi o zachowanie większej prywatności i o ochronę moich danych (a mój adres IP takim danym o mnie chyba jest). Cytuj Link to post Share on other sites
MrAndy 14 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Prywatność można chronić innymi sposobami. A adres IP to tylko określenie pewnego urządzenia w sieci - nie ma to nic wspólnego z twoimi danymi. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Co masz na myśli? Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Że po adresie IP mogą najwyżej zblokować twój dostęp do danej strony. I przez adres IP jesteś tylko identyfikowany w sieci (tak jak np. dowód osobisty) i w razie gdybyś złamał prawo lub coś innego zrobił, odpowiednie organy mogły cię znaleźć. Jest to tylko tak jakby do "wylegitymowania się" w sieci i nic innego z tym nie można zrobić. Na danej stronie mogą cie najwyżej zbanować i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Lamowaty 18 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Co za tym idzie po prostu się tego nie opłaca stosować. A jeśli to zrobisz przez programy to może Ci np. net wolniej śmigać, obciążysz nie potrzebnie komputer, ping może być większy. Osobiście odradzam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts