qvazi 15 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Jak w temacie. Szukam dla siebie dobrej gry rpg. Raczej klasyka na miarę Baldurs Gate i Torment. Niestety ale ostatnio zacząłem grę w Pillars of Eternity jak rowniez w Divinity Original Sin i gry.... Trochę mnie znudziły NIe maja jednak tego klimatu. Cytuj Link to post Share on other sites
aquila 9 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 A próbowałeś Dragons Age Origins. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 W temacie gier rpg to na rynku od dłuższego czasu jest po prostu tragedia. Pierwszy Dragon Age był jeszcze przyzwoity, ale potem zrobili z tego Z około-erpegowych sandboxów to Wiedźmin, Skyrim, ostatnio Wolcena polecają ludzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Srf924 5 Napisano 15 Maja 2020 Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Pewnie moje propozycje są oklepane, ale grałeś w Torment: Tides of Numenera? Albo Tyrrany? Jest jeszcze Pathfinder: Kingmaker. We wszystkich pozycjach jest sporo czytania.... jak na obecne czasy Cytuj Link to post Share on other sites
Yelll 3 Napisano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Gry ktore są całkiem dobre, nie mogę tutaj napisać,ze są przegadane ale mają dobra historie i jesli lubisz gry z klimatem to warto jest sobie pograć. Grafika w niektórych z nich moze byc średnich lotów, ale moim zdaniem lepsza jest ciekawa historia niż nawet najlepsza grafika: Balrum Tyranny Lords of Xulima AntharioN Drakensang: The River of Time The Dark Eye: Demonicon The Quest trylogia The Banner Saga Aeon of Sands: The Trail w Siege of Avalon jest bardzo dużo tekstu Jesli chodzi o klucze to aktualnie na Gamivo z kodem summer2020 jest zniżka 10% https://www.gamivo.com/pl/search/sort/bestsellers Cytuj Link to post Share on other sites
Bisqp 10 Napisano 1 Października 2020 Udostępnij Napisano 1 Października 2020 W pierwszym Neverwinter Nights jest sporo do czytania i historia też całkiem niezła. W drugą część nie grałem jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
Adeptus 0 Napisano 5 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magii - pakowanie w perswazję dużo daje, znaczną cześć questów da się załatwić dialogami. Vampire Masquerade Bloodlines - jak wyżej (zresztą, od tych samych twórców). Tyranny - też jest sporo gadania, a podejmowane decyzje mają realny wpływ na fabułę i to, jakie mapy odwiedzisz. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) jak mu Pilars of Eternity nie podszedł (choć imo jest super i kupa czytania i gadania) to Tyrany też mu nie podejdzie (tutaj nawet mniej gadania a więcej akcji) dziwne, bo autor pisze , że na miarę Baldursów czegoś szuka, a PoE to taki następca duchowy tej serii, bardzo dużo podobieństw odnalazłem w tej grze, a dwójeczka jest jeszcze lepsza Edytowane 8 Listopada 2020 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts