azrazr 0 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam. Jestem posiadaczem Creative G500 aktualnie graja na zintegrowanej karcie dzwiekowej Realtek'a na plycie glownej Foxconn P45A-S. Zamierzalem kupic porzadna karte dzwiekowa pod ten zestaw glosnikow ale czy jest sens? I to wlasnie pytanie do Was drodzy uzytkownicy czy jest sens placic okolo 240zl za ktoras karte z serii X-FI czy dzwiek bedzie wyraznie lepszy (glebszy bass, wyostrzone tony wysokie etc.) Najlepsza opinia to opinia posiadacza podobnego zestawu z dobra karta dzwiekowa + mozliwoscia porownaniu ze zintegrowanym realtekiem. Pozdrawiam serdecznie, czekam na opinie oraz propozycje na jakiej karcie zawiesic oko. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam. Jestem posiadaczem Creative G500 aktualnie graja na zintegrowanej karcie dzwiekowej Realtek'a na plycie glownej Foxconn P45A-S. Zamierzalem kupic porzadna karte dzwiekowa pod ten zestaw glosnikow ale czy jest sens? I to wlasnie pytanie do Was drodzy uzytkownicy czy jest sens placic okolo 240zl za ktoras karte z serii X-FI czy dzwiek bedzie wyraznie lepszy (glebszy bass, wyostrzone tony wysokie etc.) Najlepsza opinia to opinia posiadacza podobnego zestawu z dobra karta dzwiekowa + mozliwoscia porownaniu ze zintegrowanym realtekiem. Pozdrawiam serdecznie, czekam na opinie oraz propozycje na jakiej karcie zawiesic oko. Porownanie? Mam G500 i XtremeMusic, nie ma porownania. Dawno bym sie powiesil gdybym musial sluchac czegokolwiek z tej piszczalki zwanej realtec alc880 lub jakakolwiek nazwe kodowa teraz przybiera. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 do 240zł szukaj na allegro X-Fi extreme Music. Wersje audio i gamer sobie daruj, bo to nie są pełne X-Fi. Cytuj Link to post Share on other sites
xerion 0 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ja mam Creative'a Sound Blaster Audigy 2 i różnica między zintegrowanym realtekiem jest znacząca ! Wszystko na głośnikach z Creative'a w 5.1. Słyszałem, że te z serii x-fi są o niebo lepsze od mojeje i warto je polecić . Przesiadka zalecana . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts