Brumm 0 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam dziś chciałem zakyualizować sobie biosa przez asus update i niestety nie chciał mi się połączyć z serwerem, wiec ściągnąłem plik biosu na kompa i odpaliłem z kompa. Niestety plik normalnie się załadowaj, potwierdził jakiego biosa chcę załadować doszedłem dalej i widze tylko pasek od 0 do 100% i na górze napis UPDATING i czekam i czekam i cały czas lipa. Net działa mi normalnie mam 50mb/s. Co to może być serwy mają przypchane ? Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 skoro pobrałeś plik bios z serwera na dysk, to potem użyj opcji "update z pliku" czy też update from file" mając plik na dysku nie łączy się już przez net wiec nie ma znaczenia twoje połaczenie interetowe. Przy wyborze ładowania Bios jest pytanie czy chcesz zmienić plik LOGO ekranu startowego, zaznacz ze nie, bo domyślnie jest ze TAK klikasz dalej i trzeba poczekać aż pojawi się komunikat ze update gotowe i restartujesz komputer, wchodzisz do BIOS ustawiasz to co ma być ustawione i wychodzisz zapisując. To wszystko. Zanim zaczniesz upgradować BIOS to zmień taktowanie procesora na nominalne, OC jest nie wskazany. następna sprawa, z tego co mi się "obiło o oczy" można dokonać upgrade BIOS z poziomu ... Aplikacji wchodząc przez BIOS Ale tego nie robiłem jeszcze, u mnie działa z Windowsa. Aha upewnij się że pobrany BIOS jest do twojej płyty, a nie np do wersji wyższej, np masz płyte 1.x do 3.0 a chcesz pobrać bios do 3.1, to może się źle skonczyć Cytuj Link to post Share on other sites
Brumm 0 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 skoro pobrałeś plik bios z serwera na dysk, to potem użyj opcji "update z pliku" czy też update from file" mając plik na dysku nie łączy się już przez net wiec nie ma znaczenia twoje połaczenie interetowe. Przy wyborze ładowania Bios jest pytanie czy chcesz zmienić plik LOGO ekranu startowego, zaznacz ze nie, bo domyślnie jest ze TAK klikasz dalej i trzeba poczekać aż pojawi się komunikat ze update gotowe i restartujesz komputer, wchodzisz do BIOS ustawiasz to co ma być ustawione i wychodzisz zapisując. To wszystko. Zanim zaczniesz upgradować BIOS to zmień taktowanie procesora na nominalne, OC jest nie wskazany. następna sprawa, z tego co mi się "obiło o oczy" można dokonać upgrade BIOS z poziomu ... Aplikacji wchodząc przez BIOS Ale tego nie robiłem jeszcze, u mnie działa z Windowsa. Aha upewnij się że pobrany BIOS jest do twojej płyty, a nie np do wersji wyższej, np masz płyte 1.x do 3.0 a chcesz pobrać bios do 3.1, to może się źle skonczyć Udało się coś się zwiesiło umnie, ale śmiga. Mam jeszcze pytanie, czy lepiej włączyć sobie turbo lub extreme mode w płycie głównej żeby sam podkręcił procka czy lepiej samemu to w biosie robić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 wyłącz te turbodupodopalacze sam stabilnie i bez oszczędzania energii ustawiasz procka na konkretną wartosć i to tylko w biosie a nie w jakies aplikacji z windy Cytuj Link to post Share on other sites
seba84_2005 12 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 UP@ Ze stabilną oszczędnością też da się z poziomu biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 no co Ty nie powiesz, kwestia tego co nazywasz "stabilnośćią" zasilacz na pewno tak by tego nie nazwał Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts