ziomek7 3 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, mam od niedawna internet 60Mb z Multimedii, dostałem od nich również w modem z wifi - Arris TG862S. Gdy używam neta w pokoju gdzie stoi router jest ok. Gdy przemieszczę się do innego pokoju prędkość jest niestabilne, zwalnia tak, że nie idzie z niego korzystać. Co polecacie, kupić jakiś wzmacniacz wifi, czy zrezygnować z usługi wifi i zakup własnego routera? Chciałbym rozwiązać to jak najniższym kosztem PS mam w domu nieużywany router D-Link DWR-921 od T-Mobile, może dałoby radę z niego spożytkować coś? I z tego co wiem to dostawca nie ma możliwość ustawienia Arrisa w tryb Bridge, chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez ziomek7 Cytuj Link to post Share on other sites
zoltan2 253 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Podłączasz kablem ethernet do swojego i korzystasz. Nie musi być w trybie bridge. Swoją drogą ten twój to też słabiutki. Gdybyś chciał zainwestować w nowy i przyzwoity to koszt koło 150, najmniej Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
ziomek7 3 Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 To w takim razie jakiś router byłby godny zastąpić ten który mam? Mam budżet do 150 zł, a router musiałby pokryć mieszkanie 70metrów^2. Myślisz że np. Xiaomi Mi Router 4A (https://www.morele.net/router-xiaomi-ac1200-mi-router-4a-5938879/) da radę? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie zoltan2 253 Napisano 19 Kwietnia 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja osobiście mam asusa ale budżet X2. U rodziców (74m²) pracuje tenda ac6, ty weź tenda AC 10. Będziesz zadowolony. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts