matijas 7 Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam Potrzebuję informacji co dalej robić z tą drukarką. Długo stała, teraz drukuje tak: największy problem jest z tym czarnym, kolory wyszły tak po zeskanowaniu. Gdzieś czytałem że do śmieci bo głowica uszkodzona - prawda? Da się to jakimś płynem wyczyścić - pomoże czy czas na nową? Na oryginalnych canona jest ten wydruk zrobiony, wcześniej były jakieś zamienniki a później stała dość długo. Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Miałem ze 2 podobne drukarki Canona i w obu, stosunkowo szybko, padła głowica, której wymiana nie była opłacalna - dlatego w jakiejś promocji kupiłem Brothera J552DW i od około 3 lat mam spokój. W tym przypadku czyszczenie raczej niewiele da ale spróbować zawsze warto... Zrób jeszcze test z normalnym wydrukiem tekst/obrazek w trybie standardowym/szybkim a potem dokładnym/fotograficznym bo o ile dobrze pamiętam to ten "lepszy" tryb pozwalał jeszcze jako tako drukować tekst w rozsądnej jakości. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Jeśli drukarka stała bezczynnie zbyt długo może być ciężko odratować taki sprzęt. Przede wszystkim trzeba się zaopatrzyć w odpowiedni płyn udrażniający głowice i próbować czynności udrożnienia. Niestety cała operacja to loteria może zadziałać ale nie koniecznie musi. W nową głowice nie ma się co inwestować, jej koszt jest za duży i lepiej będzie kupić nowe urządzenie z gwarancją niż reanimować stary sprzęt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Miałem ze 2 podobne drukarki Canona i w obu, stosunkowo szybko, padła głowica, której wymiana nie była opłacalna - dlatego w jakiejś promocji kupiłem Brothera J552DW i od około 3 lat mam spokój. W tym przypadku czyszczenie raczej niewiele da ale spróbować zawsze warto... Zrób jeszcze test z normalnym wydrukiem tekst/obrazek w trybie standardowym/szybkim a potem dokładnym/fotograficznym bo o ile dobrze pamiętam to ten "lepszy" tryb pozwalał jeszcze jako tako drukować tekst w rozsądnej jakości. do duplexu się przyzwyczaiłem, nie sztuka ręcznie przełożyć papier ale do wygody szubko się człowiek przyzwyczaja. Teraz dzieciaki w domu, z przedszkola przysyłają sporo do roboty i na razie lecimy na niebiesko/czerwono/zielono. hmm... ceny drukarek też skoczyły jak ceny maseczek? Dawno nie śledziłem... Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) do duplexu się przyzwyczaiłem, nie sztuka ręcznie przełożyć papier ale do wygody szubko się człowiek przyzwyczaja. Teraz dzieciaki w domu, z przedszkola przysyłają sporo do roboty i na razie lecimy na niebiesko/czerwono/zielono. hmm... ceny drukarek też skoczyły jak ceny maseczek? Dawno nie śledziłem... https://www.ceneo.pl/84684755 do uruchomienia nowej głowicy używasz komplet nowych tuszy, w momencie inicjalizacji (brak tuszu - może zapowietrzyć dyszę ) Samodzielnie wymieniając głowicę tracisz gwarancję z tego co się orientuję, aczkolwiek wyjdzie taniej. filmy masz na YT. @up stare tusze możesz potem wykorzystać Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Teshi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts