SpiN13 18 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) @UP Właśnie tak zamierzam zrobić. Nie ma co sie martwić na zapas . Jak się piec wyłączy pod obciążeniem wtedy dopiero zacznę ;P. Najpierw uzbieram kase na drugiego GTX'a a potem zobaczymy co dalej. Dzięki za radę . EDIT: Właśnie zobaczyłem na pudełku, że mój PSU ma certyfikat SLI ready! Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi ;P Edytowane 21 Czerwca 2011 przez SpiN13 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 EDIT: Właśnie zobaczyłem na pudełku, że mój PSU ma certyfikat SLI ready! Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi ;P to akurat marketingowy bełkot, ten certyfikat jest rozdawany na prawo i lewo, nosi go wiele modeli zasilaczy, które nawet nie ruszą w konfiguracji SLI/CFX Cytuj Link to post Share on other sites
SpiN13 18 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 @UP Przecież dodałem na końcu stosowną buźkę . Ten certyfikat nic dla mnie nie znaczy. Zobaczymy w praktyce jak ten PSU poradzi sobie z multiGPU. Napiszę o tym jak tylko sprawię sobie drugiego GTX'a . Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Witam . Mam podobny zgryz , a w teście guru3d to mnie zmyliło : GeForce GTX 560 in 2-way SLI A second card requires you to add another ~175 Watts. You need a 700+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system (800+ to a KiloWatt is recommended if you plan on any overclocking). Jak to rozumieć ? Edytowane 22 Czerwca 2011 przez UncleFester Cytuj Link to post Share on other sites
SpiN13 18 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Tak jak napisali. W przypadku high-endowego sprzętu (i5/i7 + wysokie OC, kilka HDD, urządzenia peryferyjne itp.) polecają markowe PSU o mocy przynajmniej 800W. Bez OC wystarczy 700W. Jednak w praktyce naprawdę dobre PSU 650W spokojnie podoła temu zadaniu. Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Rozjaśnione , dzięki . Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSkillPL 0 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witam! Posiadam zasilacz Chieftec BPS 650C i tak jak kolega chciałbym się dowiedzieć czy da radę z tymi kartami w SLI. Da się połączyć kartę od GIGABYTE z np. MSI? Edytowane 25 Czerwca 2013 przez DarkSkillPL Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 tak po prostu upewnić się, że są tej samej wielkości pamięci zasilacz da radę temat do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam! Posiadam zasilacz Chieftec BPS 650C i tak jak kolega chciałbym się dowiedzieć czy da radę z tymi kartami w SLI. Da się połączyć kartę od GIGABYTE z np. MSI? A jakie Ty chcesz karty łączyć w SLI? Pytam bo ten zasilacz ma 2 wtyczki PCI-E i możliwe, że będą potrzebne przejściówki... Cytuj Link to post Share on other sites
RPS_DLR 110 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jeśli ktoś uważa, że ten Seasonic będzie głośny pod obciążeniem to chyba przeszkadza mu cisza w pokoju... Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 M12II przy ok. 50% obciążenia osiąga ~ 1200 obr. - tak jak bym to usłyszał i to wyraźnie , chodź dla większości ludzi to jest ciche. Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSkillPL 0 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 A jakie Ty chcesz karty łączyć w SLI? Pytam bo ten zasilacz ma 2 wtyczki PCI-E i możliwe, że będą potrzebne przejściówki... Chodzi mi o GTX560 TI w SLI ale przecież wtyczli są 4 (czerwone) a karta jedna używa 2. Tak przynajmniej mi się wydaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts