jarosf 0 Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Cześć, Mam następujący problem z siecią wi-fi. Po wymianie komputera okazało się, że sieć wi-fi działa słabo i co chwile się rozłącza. myślałem, że może dotychczasowy router wi-fi na usb się zepsuł więc kupiłem nowy ale działanie było identyczne. W chwili obecnej połączenie stało się albo niemożliwe albo działa chwilę z bardzo słabą prędkością. Dodam, że na laptopie ta sama sieć działa bardzo dobrze. Dzisiaj walczę z tym już pół dnia stosując różne metody znalezione w necie. Używałem narzędzia Windows do rozwiązywania problemu oczywiście bez rezultatu. W menedżerze urządzeń pokazywał się problem przy Microsoft wi-fi direct virtual adapter #4-wykasowałem wszystkie. Uruchamiałem tez tryb awaryjny z obsługą sieci i również nie mógł się połączyć z siecią. W obecnej chwili bez problemu łączy się z siecią udostępnioną z telefonu ale dopiero od niedawna (na początku nie chciał się połączyć z żadną siecią lub w ogóle nic nie wykrywał). z telefonem zaczął się łączyć po wykonaniu czynności w programie Complete Internet Repair. Aktualizowałem sterowniki płyty głównej oraz karty wi-fi bez rezultatu. Podpowiedzcie proszę co może być przyczyną i/lub co jeszcze sprawdzić. Z góry dziękuję. mój sprzęt to: AMD Ryzen 3 1200 3,1 GHz MSI B450-A PRO MAX Radeon RX 560 8GB RAM Viper karta wi-fi TP-Link Archer T3U Internet z Play Router ZTE WF830 Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jak daleko jest router od kompa i przez ile ścian przechodzi sygnał wifi ??? Nie da rady połączyć się kablem ? Kabel to najlepsza rzecz do prawidłowego korzystania z internetu. Zainstaluj skaner wifi na telefonie i przeskanuj sieci w miejscu gdzie stoi komp - zbadaj swoją sieć. Cytuj Link to post Share on other sites
jarosf 0 Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jak daleko jest router od kompa i przez ile ścian przechodzi sygnał wifi ??? Nie da rady połączyć się kablem ? Kabel to najlepsza rzecz do prawidłowego korzystania z internetu. Zainstaluj skaner wifi na telefonie i przeskanuj sieci w miejscu gdzie stoi komp - zbadaj swoją sieć. bardzo blisko-jedynie przez sufit, na laptopie działa jeszcze jedno piętro niżej bez problemów. Na starym sprzęcie też działało. Kabel to trochę ostateczność... Cytuj Link to post Share on other sites
jarosf 0 Napisano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Przełączyłem router do gniazda usb z przodu obudowy i zaczęło działać:| zdarza się, że zrywa ale jest nie najgorzej. czy to może być wina usb? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts