marcino332 15 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 (edytowane) Zastosowanie komputera : gry, office, photoshop, internet Maksymalna kwota : 5000zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : Czerwiec/Lipiec Których części potrzebuję : Raczej wszystkiego poza monitorem i ewentualnie obudową Czy będę podkręcać sprzęt? : Nie wiem Rozdzielczość mojego monitora i model : Benq XL2411Z 1920x1080 Specjalne wymagania : Brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Obudowal Fractal Design Define R4, i5 4670k, asus r9 290, asrock z87 extreme 4 Własna propozycja zestawu : brak Inne : Liczę na ciekawe propozycje, na których popracowałbym przez długi czas. Wydaje mi się, że obudowa może zostać, ale jeśli to chętnie kupie nową. Edytowane 14 Marca 2020 przez marcino332 Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Kiedy zamierzam kupić komputer? : Czerwiec/Lipiec Czy Ty jesteś niepoważny? - mamy dopiero połowę marca, nowe GPU/CPU za kilka miesięcy, do tego coraz ciekawszą sytuację... Obudowa bez problemu może zostać, obecny monitor obsługuje 144Hz tylko przez DVI, a nowe układy nie posiadają takich złącz. Jak grasz w szybkie fpsy to czeka Cię zmiana monitora bo konwertery nie są tanie i różnie jest z ich działaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
marcino332 15 Napisano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Mogę też kupić w kwietniu/maju. Chyba, że radziłbyś poczekać na jakieś rewolucyjne nowości. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzyzak 131 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 W drugiej połowie roku mogą wyjść nowe karty od zielonych i procesory od czerwonych. Warto poczekać. Najlepiej przyjść na forum około miesiąc przed planowanym zakupem. Zmiana litografii u zielonych może przynieść ciekawy wzrost wydajności. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts