Ventro 0 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 (edytowane) Cześć Pomógłby ktoś mi dobrać obudowę?Budżet: 250 złProcesor: Ryzen 5 1600AFKarta Graficzna: MSI RX 470 gaming X 4GBPłyta główna: Gigabyte B450 gaming XCzy podkręcasz (CPU i GPU): CPU moze w przyszłości, GPU nie ale w przyszłości będę wymieniał na coś mocniejszegoCzy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): nieSpecjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): nie zależy mi na RGB. Nie musi się świecić, nie musi mieć szklanego panelu bocznego. Nad wygląd cenie sobie funkcjonalność i jak jest taka opcja to chce mieć jak najlepsza wentylację i względna ciszę zamiast świecidełekWłasna propozycja: niestety nie ponieważ SPC Signum SG1V EVO TG w Proline nie ma na stanieDo zestawu zostanie od razu zamówione chłodzenie Fera 3.Zestaw będzie stał na podłodze, nie będzie to część wystroju pomieszczenia dlatego nie zależy mi na super wyglądzie. Chciałbym za to mieć coś wydajnego, chłodnego i w miarę cichego Prosiłbym o jakąś propozycję w sklepie Proline, ponieważ tam mam wszystko zamówione i moje zamówienie czeka na wybór obudowy aby mogło być skompletowane i wysłane do mnie.Bardzo dziękuję z góry za pomoc.PozdrawiamVenteo Edytowane 13 Marca 2020 przez Ventro Cytuj Link to post Share on other sites
Chris von Luke 0 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Fractal Design Focus G - przewiewna, filtry, dobre wykonanie i w proline jest chyba w 4 kolorach do wyboru.albo coś innego od Silentuim, np. starszy Regnum RG4 Pure Black. Fera 3 i ten RX zmieści ci się praktycznie do każdej obudowy tower ATX. Cytuj Link to post Share on other sites
Ventro 0 Napisano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 A co myślicie na temat tej obudowy?SPC Regnum Rg6V TG Pure Black?4 wentylatory, bez ledów, według recenzji cicha i chłodna. Cytuj Link to post Share on other sites
porcelanowy_janusz 80 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Zobacz sobie jeszcze tego SPC, fakt - trochę choinka, ale za to jest bardzo przewiewna https://www.x-kom.pl/p/547682-obudowa-do-komputera-silentiumpc-signum-sg1v-evo-tg-argb.html Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 @@Ventro, jak nie chcesz ledów i coś o bardziej stonowanym wyglądzie zerknij na P400A od Phanteksa. Bez okna masz Armisa AR7. Pod obecny konfig nic super przewiewnego nie potrzeba, nawet jak dasz tam kiedyś RTX 2070S/którąś Ampere to w/w skrzynki sobie poradzą. Cytuj Link to post Share on other sites
Ventro 0 Napisano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Dzięki Janusz To była moja pierwsza myśl ale nie mają Jej w proline a chce tam zamówić ze względu na inne komponenty montaż itd@3ndurek Armis wpadł w oko swoją prostotą, zamówiony Do tego zmieniłem jeszcze płyte główną na MSI B450a PRO MAX co by nie mieć problemów i wszystko zostało już w sklepie klepnięte Dzięki wielkie za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Chris von Luke 0 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 No i co wybrałeś finalnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts