Skocz do zawartości

upgrade pod gre Cod:Warzone - budzet 2k PLN

Recommended Posts

Ostatnio zacząłem sobie grać w tego nowego Cod'a Warzone. Nie spodziewałem się, że będą problemy z FPS'ami na tym sprzęcie aczkolwiek z jakiegoś powodu mam fps'y w granicach 60-90fps co jest odczuwalne na monitorze 144hz.

Czy to normalne, że przy takim sprzęcie mam FPS w granicach 60-90 (wszystkie ustawienia w grze są na Low/Off).

Specyfikacja:

CPU: Processor Intel® Core i5-6600K CPU @ 3.50GHz, 3501 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)

MOBO: Gigabyte Z170-Gaming K3

Zasilacz: Super Flower Golden Green HX 550W "80 Plus Gold"

GPU: Zotac GeForce GTX 1060 Mini 6144MB GDDR5

RAM: Team Group Dark 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz

Jeżeli może to być wina sprzętu to chciałbym prosić o poradę co powinienem wymienić. Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez melon210

Zaktualizuj sterowniki karty - wyszły w dniu premiery pod tą grę. 

Wydaje mi się, że powinieneś na low mieć trochę wyższy klatkarz. Włącz grę i poprzez afterburnera zobacz na jakim poziomie stoi użycie CPU/GPU oraz ich temperatury. 

Druga sprawa - to procesor kręcony ? Jeżeli nie to wykręć go chociaż na te 4.4-4,5 GHz. 

Ja mam na fullhd ultra średnio 70fps , na zalecanych średnio 80 dochodzi czasem do 100 .

Na low nie sprawdzałem . Proc u mnie był w konfiguracji i5 (4.0ghz) i i7 (3.2 do 4.0ghz ) bez różnicy tyle tylko że i7 nie było wykorzystywane w 100% bo wąskim gardłem jest rx470 . Komp z sygnaturki . Teoretycznie gorszy niż autora .

Edytowane przez jakub1t

Między 130 a 150 fps mam na ULTRA wieloosobowy tryb.

Oczywiście bez śledzenia promieni bo pewnie spadnie do 80 jak w BF5

W kampanii dla jednego gracza na początku gdzie bardzo dużo ognia były dropy do 100fps.

To tyle po pierwszej godzinie grania.

Myślę że coś pokroju 2070S będzie odpowiednie jak chcesz minimum 144.

CPU ma raczej niewielki wpływ na tą grę.

Dowodem jest mój dziadek 4790k

Jest jeszcze jeden problem.

Niestety moje szybkie dyski nie pozwalają na instalację tej gry. (jedynie 256gb)

Musiałem zainstalować na stareńkim RAID0 a to kolejne FPS jesteś stratny.

Edytowane przez Lord_Krecitsqa