Dissowsky 0 Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Hejka, mam takie dziwne pytanie, od kilku dni posiadam telewizor LG 55SM8600 i zastanawiam się czy jest jakaś folia na matrycy która się ściąga przy rozpakowaniu, folia była na boczkach itd ale nie jestem pewny czy na matrycy tez jest czy producenci już nie dają na ekran czegoś takiego. Z góry dzięki Edytowane 6 Marca 2020 przez Dissowsky Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Poszukaj sobie filmikow na youtube typu "unboxing" odnosnie serii Twojego telewizora - na pewno cos znajdziesz Jak kupowalem swojego Samsunga 40 '' to folia ochronna byla tylko na bokach Cytuj Link to post Share on other sites
Dissowsky 0 Napisano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Właśnie szukam xd ale dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
bajcy 18 Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Właśnie szukam xd ale dzięki Na moim nie było folii na matrycy Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Marca 2020 Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Ja mam LG 55" Oled C9 i mam folie ochronna na całym ekranie. Możliwe że tylko te droższe tv mają folie na całym ekranie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Widomek-1989 0 Napisano 28 Kwietnia 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Hejka, mam takie dziwne pytanie, od kilku dni posiadam telewizor LG 55SM8600 i zastanawiam się czy jest jakaś folia na matrycy która się ściąga przy rozpakowaniu, folia była na boczkach itd ale nie jestem pewny czy na matrycy tez jest czy producenci już nie dają na ekran czegoś takiego. Z góry dzięki Witaj jeśli mówisz o tym modelu: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-led-55sm8600-uhd-4k-a7-g2-nano-cell-hdr-pro-thinqai-pilot-magic-tv?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=8386fa112ba70c3f60b6907d3812bb9e To fabrycznie nowy na 100% posiada folię ochronną jedynie wokół ramki Na ekranie już jej nie ma. Ja mam LG 55" Oled C9 i mam folie ochronna na całym ekranie. Możliwe że tylko te droższe tv mają folie na całym ekranie. Polecam tę folię usunąć. Telewizor będzie bardziej efektywnie oddawał ciepło. Folia jest niezbędna w pierwszym transporcie, aby nie porysować TV tej klasy Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Widomek-1989 Cytuj Link to post Share on other sites
Pio86 0 Napisano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Z tego co mi wiadomo to folia na ekranie jest tylko w OLEDach nie kojarzę, żeby była na ekranach LCD. Chyba w samsungu przy droższych się zdarza, że jest folia na ekranie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts