Skocz do zawartości

Karta graficzna do R5 1600AF

Recommended Posts

Cześć,

Ostatnio zmieniłem podstawkę na AM4, z zestawu poleconego przez jednego Użytkownika tutaj na forum. Wymieniłem procesor, płytę główną oraz ramy, jednak została mi jeszcze stara karta graficzna.

Aktualnie posiadam: GeForce GTX 960 GAMING 2G, gram w Full HD i w niektórych grach ta ilość vram jest już stanowczo niewystarczająca. Szukam czegoś do ~450zł, pewnie w tej cenie używanego. Za czym się rozglądać? Proszę o pomoc.

Gigabyte B450M DS3H AM4

Procesor AMD Ryzen 5 1600AF 3,8GHz (OC)

Pamięć Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4-3000 CL15

Zasilacz Corsair VS Series 450W (CP-9020096-EU)

Jeśli się nie uda to zostaje słabszy rx570 jakiś z gwarancją . Wydajność wyższa o jakieś 30-50% od twojej w zależności od gry i brak problemów z vramem . Sam niedługo idę odebrać z paczkomatu rx470 MSI gamingx za sporo niższą kwotę i zobaczymy ile będzie lepiej niż na moim gtx770 2gb .

Chociaż do twojego ryzena to bym dozbierał i kupił coś mocniejszego od razu . Np 1070 za 700-800zł .

Edytowane przez jakub1t
  • Popieram 1

Jeśli się nie uda to zostaje słabszy rx570 jakiś z gwarancją . Wydajność wyższa o jakieś 30-50% od twojej w zależności od gry i brak problemów z vramem . Sam niedługo idę odebrać z paczkomatu rx470 MSI gamingx za sporo niższą kwotę i zobaczymy ile będzie lepiej niż na moim gtx770 2gb .

Chociaż do twojego ryzena to bym dozbierał i kupił coś mocniejszego od razu . Np 1070 za 700-800zł .

A co powiedziałbyś o tej karcie: https://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-1650-ghost-4gb-gddr5-71056224-0870-6008165/ 

GTX 1650, 650zł, nowa i gwarancja.

Mam dylemat teraz, czy się pchać w tę nówkę, czy jednak https://allegrolokalnie.pl/oferta/gigabyte-gtx1070-8gb używany GTX1070 bez gwarancji, 100zł drożej (jak już zakładamy półkę do 700-800zł)

ta karta to jest słabiusia w grach.Szukaj używanej rx 580 z allegro .jak sie rozejrzysz chwile na pewno coś znajdzieś

No ten rx580 kusi, nowy nawet ma jakiś zestaw gier. Tylko ten pobór mocy i to co wcześniej pisałeś, czy ta karta nie ubije mi zasilacza