rudyxp 0 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ktoś też tak ma, że np. po włączeniu kompa karta wyłącza i włącza mu monitor? Zaraz po pokazaniu pulpitu i ikon. Ja tak mam na HiS 4830 po zainstalowaniu najnowszych sterów... Tak samo chyba jest z GTA IV, bo przedtem smigało ładnie a teraz zacina niemiłosiernie... Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 zainstaluj najnowsze Catalysty i już http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx Cytuj Link to post Share on other sites
rudyxp 0 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Musisz mi wybaczyć, ale sie pomyliłem. Chodziło mi o 9.6... Mam 9.6 i mam ten problem Cytuj Link to post Share on other sites
gormar 0 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Trochę to wygląda jak problemy ze źle podłączonym dodatkowym zasilaniem. Najpierw sprawdź czy wtyczka dobrze "siedzi". Później spróbuj przeinstalować sterowniki, ale "stare" usuń np Driver Sweeper'em. Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 w takim wypadku zainstaluj te na których działało dobrze a stare sterowniki wywal programem CCleaner Pozostaje czekać na przyszłe wersje catalyst-a chyba że karta ci pada(chociaż wątpię) Cytuj Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 w takim wypadku zainstaluj te na których działało dobrze a stare sterowniki wywal programem CCleaner Pozostaje czekać na przyszłe wersje catalyst-a chyba że karta ci pada(chociaż wątpię) zrób tak jak pisze entuzjasta789 tylko że ja osobiscie zpróbowałbym jesze raz zainstalować te catalysty Cytuj Link to post Share on other sites
Tomekadam80 0 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Mam podobne problemy sterowniki Catalyst wersja od 9,2 posiada jakieś błędy. U mnie w czasie grania gry się restartują i kart nie radzi sobie z obsługą monitora i tv na hdmi jednocześnie. Jak zainstaluje stare sterowniki które dostałem razem z kartą to wszystko jest dobrze. Dodam że używam karty ATI Radeon HD 4850 512MB firmy Gigabyte ze zmodyfikowanym chłodzeniem Scyte Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 U mnie każde CCC na ułamek sekundy wyłącza i włącza monitor podczas logowania się do systemu. Na różnych kartach ten problem widziałem - jest strasznie wkurzający... Po prostu mnie to już drażni... Dlatego instaluje same sterowniki, bez CCC Sprawdzałem na 9.6 i jest tak samo... Cytuj Link to post Share on other sites
rudyxp 0 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 ja zainstalowałem sterki z cd od producenta i problem zniknął Cytuj Link to post Share on other sites
kwscore 0 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 U mnie każde CCC na ułamek sekundy wyłącza i włącza monitor podczas logowania się do systemu. Na różnych kartach ten problem widziałem - jest strasznie wkurzający... Po prostu mnie to już drażni... Dlatego instaluje same sterowniki, bez CCC Sprawdzałem na 9.6 i jest tak samo... ehhhh mam to samo i też już mnie to denerwuje od jakiegoś czasu Qpers wiesz może coś o takich sterach do ati ??? http://sites.google.com/site/windowsupdatefix/ nie sprawdzałem tego nigdy ale z tego co piszą po forumie to zajeb..... stabilne Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 @kwscore Ja trzymam się od Viśty i Win7 z daleka. Nie mam nawet jak ich sprawdzić, jednak wierzę, że AMD-ATI wie najlepiej, jak stworzyć sterowniki do swoich produktów Dla mnie rozwiązaniem są sterowniki bez CCC - wszystko śmiga, aż miło. Cytuj Link to post Share on other sites
kwscore 0 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 @kwscore Ja trzymam się od Viśty i Win7 z daleka. Nie mam nawet jak ich sprawdzić, jednak wierzę, że AMD-ATI wie najlepiej, jak stworzyć sterowniki do swoich produktów Dla mnie rozwiązaniem są sterowniki bez CCC - wszystko śmiga, aż miło. na forum są też do xp/ka znajdę chwile to sam z ciekawości sprawdzę Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 U mnie każde CCC na ułamek sekundy wyłącza i włącza monitor podczas logowania się do systemu. Na różnych kartach ten problem widziałem - jest strasznie wkurzający... Po prostu mnie to już drażni... Dlatego instaluje same sterowniki, bez CCC Sprawdzałem na 9.6 i jest tak samo...Kumpel ma tak na X1250 (AMD 690G), lecz ja nie mam na HD4870 Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 a wiecie skad pobrac catalyst 9.7? i obadal juz ktos te stery podane na stronie http://sites.google.com/site/windowsupdatefix/ edit: 9.7 sam jakos znalazlem http://www.pctreiber.net/filebase.php?fileid=3169 Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 obadalem te nowe 9.7 w 3Dmarkach praktycznie bez zmian..ale w grach zauwazalna poprawa.srednio teraz wiecej o jakies7-15fps w tytulach typu overlord2,farcry2,fallout3,prototype hmm...ciekawe dlaczego w markach bez zmian a w grach jednak lepiej?czyzby calkiem niezla optymalizacja sterow?czy jak... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts