Adrian0099 0 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Witam. Dwa tygodnie temu zakupiłem nowy monitor AOC C24G1 144 hz Curved. Problem mam z migotaniem ekranu w grach, np. w CS GO podczas zmiany broni w jasnych miejscach mapy widac ze ekran miga jakby zmieniał jasność, w leauge of legends mialem tak samo podczas kupowania przedmiotów w sklepie, w niektórych innych grach dzieją się podobne rzeczy, probowalem wyłączyć freesync, g-sync ale z tego co zauwazylem to bez zmiany. Pracuje na windowsie 10. Dodam, że nie miga caly ekran tylko niektóre tekstury, to samo jest w ekranach ladowania itd Cytuj Link to post Share on other sites
Sentymentalny 78 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Wyłącz opcję Overdrive i sprawdź, czy migotanie nadal występuje. Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Ja mam z monitorem AOC Q2778V też podobny problem ale tylko gdy włączę Freesync w sterowniku a objawia się to głupim paskiem w czasie oglądania filmow czy na YTobe. Poziomy pasek w górnej części monitora. ( reklamować go czy żyć z tym bez freesync ). Zaraz sprawdzę obcję jak kolega wyżej czy pomogło wyłączenie Overdrive znacz się pózno dam znać. Edytowane 5 Lutego 2020 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Nie we wszystkich monitorach dobrze działa funkcja freesync z kartami nvidia. Możesz włączyć w panelu sterowania nvidia fast sync działa podobnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Adrian0099 0 Napisano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Overdrive nic nie zmienia, dalej tak samo, z wyłączonym freesyncem też Cytuj Link to post Share on other sites
Sentymentalny 78 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 A MBR na jaką wartość masz ustawione? Cytuj Link to post Share on other sites
Adrian0099 0 Napisano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Opcję MBR mam zablokowaną bo używam freesyncu, gdy wyłączę g-synca problem znika w większości gier ale w cs go dalej to samo Edytowane 6 Lutego 2020 przez Adrian0099 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3722 Napisano 7 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Migotanie w csgo występuje gdy fps wychodzi poza zakres freesync. Spróbuj zrobić dwie rzeczy: * ustaw limit klatek w grze poniżej 144 (np fps_max 142) * następnie w opcjach gry ustaw synchronizację pionową na potrójne buforowanie Mam u kuzyna ten sam monitor i dokładnie ten sam problem w csgo (na gtx 1660 Ti) i właśnie w ten sposób to się rozwiązuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts