groncio123 0 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Nie wiedziałem, gdzie napisać to napisze tutaj: Witam od dosyć długiego czasu borykam się z dużym użyciem CPU. Podczas przegladania FB,oglądania filmików na YouTube wydajność CPU w Menedżerze zadań przekracza 60-80%. Słychać wentylator jak buczy. Karta graficzna natomiast w stanie spoczynku wynosi między 20-50 % oraz pamięć ram jest wykorzystywana w 57% przy oglądaniu FB. I tak często skacze spada, skacze spada jak mam odpalony menadżer zadań często te wartości spadają. @kajtek. pomagałeś składać PC Zdjęcie zrobione na szybko przed uspokojeniem się. Specyfikacja PC: Edytowane 4 Lutego 2020 przez groncio123 Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Tak na szybko pokaż jeszcze zakładkę procesy z menedżera zadań, przeskanuj komputer adwcleaner. Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Jak mam odpalam menadzer zadan to procesy automatycznie się uspokajają. Zdjęcie zrobione przed uspokojeniem się na szybko. A tak wygląda gdy mam włączony: Edytowane 4 Lutego 2020 przez groncio123 Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Moim zdaniem jakiś wirus siedzi i zżera moc procesora. Ja miałem podobnie ale z kartą graficzną. Postawiłem windę na nowo i pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzyzak 131 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Zrób to co kolega xardas Ci pisał - adwcleaner pobierz i zeskanuj oraz dodatkowo pobierz malwarebytes i przeskanuj komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Myślałem, że mam Avasta ale mi sie usunął . ADWCleaner od malwarebytes wykroło mi 5 elementów a antywirus 83 . Nadal szwankuje ale mniej. Oraz czy to normalne żeby zabierało 6 ramu z z 16 bez niczego odpalonego? Edytowane 4 Lutego 2020 przez groncio123 Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Robak szyfrujący dane może zżerać RAM-u ile zechce. Edytowane 4 Lutego 2020 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Robak szyfrujący dane może zżerać RAM-u ile zechce. Zeskanowałem wszystko i niby usunięte. Ale tak mam od zainstalowania windy. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 To masz coś grubo nawalone. W spoczynku przy podstawowych programach w tle nie powinno jak dla mnie przekraczać 2.5GB. Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) To masz coś grubo nawalone. W spoczynku przy podstawowych programach w tle nie powinno jak dla mnie przekraczać 2.5GB. Sam nie składałem, komputer składała firma proline. Macie pomysły co to może być? Edytowane 4 Lutego 2020 przez groncio123 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Sam nie składałem, komputer składała firma proline. Macie pomysły co to może być? Nie ma znaczenia kto składał, a kto system stawiał. Tu jest wyłącznie problem w tym co działa na komputerze. Sprawdź tym: https://www.dobreprogramy.pl/Process-Explorer,Program,Windows,12562.html Edytowane 4 Lutego 2020 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) No to format wszystkiego co się da i instalka systemu na nowo. Wiem to boli, no chyba że nowy dysk tym czasowao kupisz i sprawdzisz system na nowym ( ja bym tak zrobił a dysk i tak się przyda ) Edytowane 5 Lutego 2020 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 No to format wszystkiego co się da i instalka systemu na nowo. Wiem to boli, no chyba że nowy dysk tym czasowao kupisz i sprawdzisz system na nowym ( ja bym tak zrobił a dysk i tak się przyda ) Ale od nowa winde jak zainstalowalem to juz tak bylo Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Bump Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz wirusa pod nazwą Firefox,usuń go w rejestrze bo będzie się pojawiał za każdym razem i zainstaluj ponownie Firefox. Cytuj Link to post Share on other sites
groncio123 0 Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Toc to przeglądarka Cytuj Link to post Share on other sites
Siekierka 4 Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 A ta rada to ironia Po prostu przeinstaluj Firefoxa usuwając go i czyszcząc z niego rejestr. Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 To masz coś grubo nawalone. W spoczynku przy podstawowych programach w tle nie powinno jak dla mnie przekraczać 2.5GB. U mnie jest 4,5 ramu. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Skorzystaj z tej porady obniży zużycie ram. https://winaero.com/blog/set-split-threshold-svchost-windows-10/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts